Kyselica nemá čo robiť v NRSR, tvrdí Pellegrini
31 | 07 | 2020 I TASR

 Lukáš Kyselica (OĽANO) nemá čo robiť v Národnej rade (NR) SR. "Nemáme istotu, či sa nevracia agent tajnej služby," uviedol to podpredseda parlamentu a líder vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini v súvislosti s návratom Kyselicu do parlamentu - po odchode z postu štátneho tajomníka rezortu vnútra po medializovaní informácií, že mal počas volebnej kampane pôsobiť vo Vojenskom spravodajstve (VS).


"Nemyslíme si, že táto kauza sa má skončiť tým, že sa pán štátny tajomník vráti na teplé miestečko do NRSR, kde dokonca bude zarábať viac, pretože pri tom, ako argumentuje, respektíve neargumentuje, nemáme istotu, či sa nám do parlamentu nevracia agent možno ďalšej silovej zložky, inej tajnej služby na Slovensku, a nedajbože, či už nie je aj agentom inej zahraničnej spravodajskej služby," povedal. Kyselicu označil za typ, ktorý evidentne agentské hry lákajú.

Pellegrini vyhlásil, že Kyselica nemá čo robiť na poste štátneho tajomníka a ani v NRSR. Podľa vlastných slov je sklamaný, že brannobezpečnostný výbor v piatok odmietol tajné rokovanie o Kyselicovej kauze, a teda sa opoziční poslanci nemohli pýtať riadne otázky.

"Kto iný, ako výbor pre obranu a bezpečnosť, ktorý kontroluje rezort obrany a vnútra, sa má pýtať, čo tam pán štátny tajomník v role agenta stváral," podotkol. Otázne je podľa neho, prečo bol Kyselica na kandidátke OĽANO, ako je možné, že sa stal tajomníkom a že ho predseda vlády naďalej nazýva hrdinom, ale aj či nevynášal informácie z VS Igorovi Matovičovi. Podľa Pellegriniho to dokresľuje obraz o tom, kto všetko je vo vláde a aké typy sa tam dostali.