V korupčnej akcii Rezerva 2 týkajúcej sa SŠHR SR NAKA obvinila päť osôb
30 | 07 | 2020 I TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v prípade akcie Rezerva 2 štyri fyzické a jednu právnickú osobu. Akcia sa týka korupcie v Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.


"Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil štyri fyzické a jednu právnickú osobu pre viacero skutkov kvalifikovaných ako porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, legalizácia príjmu z trestnej činnosti a podplácanie," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Keďže v celej veci sa uskutočňujú procesné úkony, polícia ďalšie informácie v súčasnosti poskytnúť nemôže. NAKA v stredu (29. 7.) opätovne zasahovala v prípade korupcie v SŠHR SR. V rámci akcie Rezerva vykonávala zaisťovacie úkony v Žilinskom a Trenčianskom kraji.

Fico nebude brániť voličom podporiť vyhlásenie referenda o predčasných voľbách
Referendum o predčasných voľbách nemá podľa Fica šancu na úspech vzhľadom na zber podpisov i vysoké kvórum potrebné na jeho platnosť. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | TASR


Pre pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu odvolala vláda Igora Matoviča (OĽANO) z postu predsedu SŠHR v marci Kajetána K. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho následne obvinil z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Sudca ho vzal do takzvanej kolúznej väzby. Obvinený odmieta obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

NAKA ešte v marci začala trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave.