Krajský súd potvrdil tri roky pre mladíka, ktorý sa zúčastnil na útoku v MHD
30 | 07 | 2020 I SITA

Krajský súd (KS) v Bratislave zamietol odvolanie obžalovaného Stanislava G. v kauze minuloročného útoku na manželský pár v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD).


Potvrdil tak rozsudok Okresného súdu Bratislava IV, ktorý Stanislava G. odsúdil na tri roky odňatia slobody za zločin vydierania a nariadil mu psychiatrické liečenie. TASR o tom informoval vyšší súdny úradník KS v Bratislave Zoltán Valentovič.

Okresný súd odsúdil dvojicu Ondreja Á. a Stanislava G. v máji tohto roku s tým, že Stanislav G., ktorého odvolanie vo štvrtok zamietol KS v Bratislave, trval na svojej nevine. Ide o mladíka, ktorý nemal poškodený pár priamo napadnúť.

Obvinili opitého šoféra, ktorý zrazil dve deti a jedno z nich zomrelo
Polícia v súvislosti so stredajšou dopravnou nehodou v obci Ostrovany v okrese Prešov, pri ktorej prišlo o život dieťa, obvinila 21-ročného miestneho muža z prečinu usmrtenia. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR


K útoku ako takému sa na súde neformálne priznal Ondrej Á., ktorý sa voči prvostupňovému rozsudku neodvolal, a tak stál vo štvrtok pred senátom iba Stanislav G. Ten počas celého procesu tvrdil, že chcel napadnutému páru pomôcť.

Mladíci mali 22. mája 2019 večer v autobuse linky 83 medzi zastávkami SAV a Damborského v Bratislave fyzicky a verbálne napadnúť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý ich upozornil na hlučné a neslušné správanie. Zatiaľ čo Ondrej Á. niekoľkokrát udrel oboch manželov a jednému z nich tým spôsobil ťažké zranenia v oblasti hlavy, tak sa Stanislav G. následne začal manželom vyhrážať zabitím. Po vystúpení z autobusu mali obaja mladíci v blízkosti manželov uviesť, že ak pôjdu na políciu, tak ich zabijú.