V utorok na Slovensku pribudlo 41 nakazených novým koronavírusom
29 | 07 | 2020 I SITA

V utorok pribudlo 41 infikovaných koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 2 245 ľudí. Uplynulý deň urobili laboratóriá takmer 2 300 testov, spolu otestovali už takmer 258-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 16 ďalších pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na 1 660.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, počet hospitalizovaných pacientov stúpol na 25. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto.

Na strednom a východnom Slovensku hrozia v stredu búrky s krúpami
V stredu hrozia búrky, vo štvrtok opäť vysoké teploty. Čítať ďalej
29 | 07 | 2020 | TASR


Po utorkovom testovaní pribudlo 14 prípadov ochorenia COVID-19 v okrese Bratislava. Osem nakazených potvrdili v okrese Košice, sedem v okrese Prievidza. Po dvoch nových prípadoch evidujú v okresoch Martin, Myjava, Veľký Krtíš a Žilina.

Zhodne po jednom novom infikovanom majú okresy Dunajská Streda, Nové Mesto nad Váhom, Spišská Nová Ves a Trenčín. Pozitívne testovaní boli ľudia vo veku od 9 do 67 rokov.