V pondelok na Slovensku pribudlo 23 nakazených novým koronavírusom
28 | 07 | 2020 I SITA

V pondelok pribudlo 23 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia tohto ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo už 2 204 ľudí. V pondelok urobili laboratóriá takmer 1 550 testov, spolu vyhodnotili už vyše 255-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 28 ďalších pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na 1 644.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, hospitalizovaných s potvrdeným koronavírusom alebo podozrením naň je 24 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto.

Okresy Bratislava, Michalovce a Bánovce nad Bebravou majú po pondelňajšom testovaní zhodne po troch nových prípadoch. Po dvoch nových infikovaných evidujú okresy Piešťany, Dolný Kubín, Žilina a Čadca. Po jednom prípade potvrdili hygienici aj v okresoch Prievidza, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Bystrica, Prešov a Košice. Pozitívne testovaných bolo 13 mužov a 10 žien vo vekovom rozpätí od 10 do 75 rokov.

Nevyužité peniaze z letných škôl pôjdu na regionálne školstvo, tvrdí Gröhling
Zvyšné peniaze, ktoré nebudú využité na letné školy, pôjdu na regionálne školstvo. Potvrdil to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | TASR