Britská amabasáda v Moskve dostala protestnú nótu týkajúcu sa zástavy LGBTI
28 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Britské veľvyslanectvo v Moskve dostalo protestnú nótu od ruského ministerstva zahraničných vecí v súvislosti so zástavou hnutia LGBTI, ktorú daná ambasáda verejne vyvesila koncom júna. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra TASS.


Zákonodarca dolnej komory ruského parlamentu - Štátnej dumy - Vasilij Piskarev vyhlásil, že protestná nóta týkajúca sa vystavených vlajok hnutia dúhového pochodu bola zaslaná na ambasády Británie, Spojených štátov a Kanady.

Veľvyslanectvo Británie v Moskve vystavilo zástavu hnutia LGBTI koncom júna. Predtým túto zástavu vztýčila aj americká misia, pričom zdôraznila, že zástavu vytvoril americký umelec a aktivista Gilbert Baker. Zástava bola po prvý raz vztýčená ako symbol nádeje a rozličnosti 25. júna 1978 počas pochodu homosexuálov v San Franciscu.

Kremeľský hovorca Dmitrij Peskov uviedol, že porušenie zákona zakazujúceho propagandu osôb vyznávajúcich homosexualitu medzi mladistvými je neprijateľné.

Američanov zaujíma Čierne more! Rusi už tretí krát za menej ako týždeň odprevadili americké špionážne lietadlo (VIDEO)
Každý vie, že Čierne more je v lete atraktívnym miestom, ale tento rok sa zdá, že americkí piloti sú k nemu obzvlášť priťahovaní. Od štvrtka ruské letectvo už po tretíkrát zachytilo v tejto oblasti americké špionážne lietadlo, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár