Americký generálny prokurátor tvrdí, že anarchisti transformovali „legitímne protesty“ na chaos a deštrukciu
28 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Americký generálny prokurátor Bill Barr vyhlásil, že „násilní anarchisti“ transformovali pokojné protesty proti polícii na brutálne nepokoje a označil prebiehajúce demonštrácie v Portlande ako priamy „útok“ na samotnú vládu, informuje portál RT.


Pripomienky boli súčasťou úvodného Barrovho vyhlásenia pre stretnutie výboru, ktoré sa začalo tento týždeň, a bolo zverejnené v pondelok. Barr vo vyhlásení odsúdil tých, ktorí napomáhajú pri násilných útokoch a nepokojoch počas protestov.

"V dôsledku smrti Georga Floyda násilné nepokoje a anarchisti prevzali legitímne protesty, ktoré vyvolali nezmyselný zmätok a poškodenie nevinných obetí," napísal Barr, pričom označil Portland ako "jasný príklad".

"To, čo sa v noci odohráva okolo súdnej budovy, nemožno primerane nazvať protestom. Je to objektívny útok na vládu Spojených štátov," uviedol americký generálny prokurátor.

Trumpov protimigračný múr zvalil hurikán Hanna (VIDEO)
Trumpova stena na videu medzi hranicou Mexika a USA v Texase nedokázala vydržať silu prírody. Aj keď bola spochybnená jeho autentickosť, video upútalo veľkú pozornosť u Trumpových kritikov, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Barr tiež poznamenal, že demonštranti v meste sa každý večer objavia „pripravení na boj, vyzbrojení silnými prakmi, tasermi, kladivami, pílami, nožmi, puškami a výbušnými zariadeniami“, pričom dodal, že nedávno hodili „ohňostroje“ do súdnej budovy „pri zjavnom pokuse spáliť federálny personál vo vnútri.“

Kým Barr uviedol, že Afroameričania majú stále legitímne obavy z inštitucionalizovaného rasizmu a „zrozumiteľnej“ nedôvery voči polícii, argumentoval, že pretrvávajúce nepokoje znamenajú „drzé činy bezprávia“, ktoré nemožno odôvodniť obavami z nesprávneho konania polície, bez ohľadu na to, ako je situácia závažná.

"Prinajmenšom by sme všetci mali byť schopní dohodnúť sa, že v tejto krajine nie je miesto pre ozbrojené davy, ktoré sa snažia vytvoriť autonómne zóny mimo vládnej kontroly alebo zničiť sochy a pamiatky alebo zničiť majetok a živobytie nevinných podnikateľov," dodal na záver Barr.

USA tvrdia, že „nikto“ nechce Iránu dovoliť kupovať a predávať zbrane
Nikto nechce dať Iránu príležitosť nakupovať a predávať zbrane, uviedol Washington a dodal, že ​​regionálna bezpečnosť by utrpela, ak by sa povolilo ukončenie zbrojného embarga voči Teheránu, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2020 | Marek Molnár