Vedci z vírusového laboratória vo Wu-chane „prebehli“ na Západ
27 | 07 | 2020 I Mário Martinka

Dailymail.co.uk piše o tom, že experti z čínskeho laboratória, ktoré je podozrivé z koronavírusovej pandémie „dezertovali“ a sú teraz v rukách západnej spravodajskej služby. Tvrdil to včera večer Steve Bannon, architekt Trumpovho víťazstva v prezidentských voľbách.


Steve Bannon bol hlavným stratégom Bieleho domu, no stále si udržiava úzke väzby na administratívu Donalda Trumpa. V nedeľu povedal, že špióni skladajú prípad proti Pekingu na tom, že globálna pandémia bola spôsobená únikom z Virologického ústavu vo Wu-chan a, že následné utajenie sa rovnalo „úkladnej vražde“.

V rozhovore Bannon tiež vyzval Borisa Johnsona, aby zrušil plány, ktoré by umožnili čínskej komunikačnej spoločnosti Huawei hrať ( akúkoľvek ) úlohu v novej britskej 5G sieti. Predseda vlády by mal do niekoľkých dní oznámiť budúcnosť spoločnosti Huawei. Toto rozhodnutie sa pravdepodobne bude týkať odstránenia vybavenia spoločnosti z programu 5G.

Šesťdesiatšesť ročný Bannon predtým, ako sa stal výkonným riaditeľom prezidentskej kampane Trumpa pracoval ako námorný dôstojník, investičný bankár a filmový producent. Sám sa označuje za „ultra-jastraba“ na Čínu a vyhlasuje, že západné krajiny by mali spolupracovať na tom aby porazili „brutálny, autoritatívny“ režim.

USA pokračujú vo financovaní podnikov v oblasti ťažby vzácnych zemín kvôli napätému vzťahu s Čínou
Pentagón sa údajne rozhodol pokračovať v sponzorovaní dvoch projektov ťažby nerastných surovín a vzácnych zemín, aby sa znížila závislosť USA od hlavného globálneho dodávateľa životne dôležitých materiálov z Číny, pričom napätie medzi týmito dvoma... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Jeho zápalné tvrdenia o zdroji vírusu, ktorý si doposiaľ vyžiadal viac ako 560 000 životov na celom svete, prišli v čase, keď západné vlády získavajú stále viac dôkazov, ktoré spochybňujú tvrdenie Pekingu o tom, že sa infekcia prvýkrát rozšírila z trhu v meste.

Dokonca aj čínske stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb nedávno priznalo, že vírus bol na trh prinesený a nie, že na trhu vznikol.

Americké médiá špekulujú nad tým, že Bannon sa vráti do Trumpovho vnútorného kruhu, aby podporil jeho slabú kampaň za znovuzvolenie. Povedal: „Viem, že niektorí prebehlíci spolupracujú s FBI, aby sa pokúsili zistiť čo sa stalo vo Wu-chanskom inštitúte", o ktorom hovoril, že bol „hrozne vedený a zle manažovaný“. Vyhlásil: „Zatiaľ nehovoria s médiami, ale existujú ľudia z laboratória vo Wu-chane a ďalších laboratórií, ktorí prišli na Západ a odovzdávajú dôkazy o vine Čínskej komunistickej strany. Myslím, že ľudia budú šokovaní.

Bannon, ktorý počas svojho pôsobenia v Bielom dome sedel v Rade pre národnú bezpečnosť USA, hovorí, že špehovia sa snažia vytvoriť prípad v ktorom tvrdia, že sa vírus rozšíril v dôsledku nehody, ktorá zahŕňala experimenty s vývojom vakcín a liekov, ktoré mali bojovať s vírusmi typu SARS.

Z vietnamského mesta Danang evakuujú pre koronavírus 80 tisíc ľudí!
Vietnam začal evakuovať 80.000 ľudí, väčšinou domácich turistov, z mesta Danang po tom, ako troch jeho obyvateľov počas víkendu pozitívne testovali na koronavírusové ochorenie COVID-19. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | TASR


Bannon povedal, že prebehlíci komunikujú so spravodajskými službami v Amerike, Európe a vo Veľkej Británii. Povedal: „Myslím si, že [špionážne agentúry] majú elektronické informácie a že urobili úplný súpis toho, kto mal prístup do tohto laboratória. Myslím, že majú veľmi presvedčivé dôkazy..."

"Ľudia z týchto laboratórií od polovice februára odchádzajú z Číny a Hong Kongu. [Americká tajná služba] spolu s MI5 a MI6 sa snažia vybudovať veľmi dôkladný právny prípad - to môže trvať veľmi dlho. Nie je to ako v Jamesovi Bondovi.“

Bannon dokonca naznačil, že francúzska vláda, ktorá pomohla vybudovať čínsky inštitút, v ňom nechala systémy monitorovania po tom, čo ich Peking v roku 2017 z projektu odstavil.

Povedal: „Táto vec bola postavená s pomocou Francúzska, takže si nemyslite, že tam nie sú nejaké monitorovacie zariadenia. Myslím, že to, čo zistíte, je, že títo chlapci robili experimenty, pre ktoré neboli úplne autorizovaní alebo vedeli, čo robia a že nejako, buď neúmyselnou chybou, alebo laboratórnym technikom, jedným z týchto veci sa dostali ( vírusy ) von.

Pohľad na Čínu a Ujgurov
Svet konečne začína reagovať na zvyšujúce sa množstvo dôkazov o hroznom porušovaní ľudských práv v Sin-ťiangu Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka


"Nie je také ťažké, tieto vírusy dostať von. Preto sú tieto laboratóriá také nebezpečné."

"Vo Wu-chane ste v podstate mali biologický Černobyľ, ale centrum bolo okolo laboratória vo Wu-chane, pokiaľ ide o mieru obetí. A rovnako ako v Černobyle, aj tu došlo k zastieraniu - štátny aparát sa zodpovedá sám sebe a sám sa ochraňuje.“

Bannon, ktorý má úzke vzťahy s čínskym miliardárom v exile, Guo Wenguiom, povedal: „Bez ohľadu na to, či vyšli z trhu alebo z laboratória vo Wu-chane, následné rozhodnutia čínskej komunistickej strany ich robia vinnými z úkladnej vraždy."

"To vieme, pretože Taiwan formálne informoval WHO 31. decembra o tom, že v provincii Hubei [kde je Wu-chan] bola nejaká epidémia. Čínske stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôbv v Pekingu bolo informované 2. alebo 3. januára a rozhodli sa tieto informácie zadržať a potom podpísať obchodnú dohodu [s USA 15. januára]."

"Keby boli v poslednom decembrovom týždni úprimní a pravdovravní, zabránilo by sa strate 95 percentám životov a hospodárskemu krviprelievaniu."

USA zatvorili svoj konzulát v meste Čcheng-tu
Spojené štáty v pondelok potvrdili, že zatvorili svoj konzulát v čínskom meste Čcheng-tu. Informovala o tom agentúra AP. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


"Toto je tá tragédia. Využili čas na zozbieranie všetkých svetových zásob s ochrannými prostriedkami. Toto je vražedná diktatúra. Krv je [tiež] na rukách svetových korporácií - investičných bánk, hedžových fondov a penzijných fondov - a je čas na to poukázať skôr, ako to povedie k zničeniu Západu."

"Sme v najpozoruhodnejšej kríze moderných amerických dejín. ( Dnešná situácia je ) viac pozoruhodná ako Vietnam, studená vojna a dokonca aj druhá svetová vojna. Globálna pandémia a ekonomické peklo. Nemám vieru vo WHO, vedenie by malo čeliť obvineniam z trestného činu a malo by byť odstavené.“

Čínska vláda odmieta tvrdenia o laboratórnom úniku a hovorí o nich ako o „konšpiračných teóriách," pričom odmieta aj akékoľvek zastieranie. WHO popiera akúkoľvek spoluúčasť na utajení ( vírusu ).

Keď sa ho opýtali, či by Johnson mal zrušiť plány na poskytnutie prístupu firme Huaweiho do britského systému 5G, Bannon uviedol, že spoločnosť je súčasťou „vojenského krídla čínskej komunistickej strany“ a dohoda by sa mala zrušiť.

"Mohli by sme Huawei odrezať a vrátiť British Telecom k jeho bývalej sláve," uviedol. Prezident sa domnieva, že ide o obrovský problém. Podľa môjho názoru by Huawei mal byť odstavený celosvetovo v každej krajine a ich aktíva zlikvidované. Hovorím Borisovi Johnsonovi - vypnite Huawei a zostaňte v pokoji a pokračujte.“

Francúzske katedrály v plameňoch: „Záverečná etapa de-kresťanizácie“?
„Musíme skúsiť všetko, kým je stále možné, zachrániť našu civilizáciu. Naša civilizácia je postavená na gréckom, rímskom, židovsko-kresťanskom dedičstve.“ - Alain Finkielkraut, autor, L'Opinon, 17. decembra 2013. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Mário Martinka