Rozhorčený Jiří Bartoška: Jeho sľub ho bude stáť 300 miliónov korún!
27 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Je povestný tým, že peniaze rád investuje do nehnuteľností. Jiří Bartoška (73) minimálne v Prahe nakupuje byt za bytom. A teraz sa podľa portálu Blesk zaujíma aj o komunistický obchodný dom Prior v Jihlave. „Tak ja to kúpim a zbúram,“ vyhlásil.


Jihlavu podľa svojich slov do tej doby veľmi nepoznal. „Kedysi som tu niečo točil. Párkrát som tu hosťoval v divadle. To ale prídete, predstavenie skončí, dáte si kávu a zase odchádzate,“ priznal na videu zverejnenom na platforme YouTube pod účtom Mesto Jihlava. Avšak ešte než v piatok 10. júla v kine Dukla uviedol jeden z filmov, stihol si Jiří urobiť krátku prechádzku mestom a bol skutočne zdesený!

„Z Jihlavy som videl len krásne námestie, a čo je zločin, ten zemiak v šperkovnici,“ rozhorčil sa u komunistického Prioru v centre Jihlavy. Keď si vypočul, že má objekt súkromného majiteľa, ktorý za odkúpenie a zbúranie žiada 300 miliónov korún českých (takmer 11,5 milióna eur), pohotovo dodal: „Koľko? Dobre, tak ja to kúpim a zbúram. Berte to ako snový záväzok. Je to neskutočný zločin.“



To, čo by sa normálne dalo brať ako obyčajné nadšenie, v prípade Jiřího nemusí platiť. Keď sa pred 25 rokmi stal riaditeľom filmového festivalu, na účte mu pribúda nula za nulou. Len za funkciu prezidenta Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch by mal inkasovať obrovské peniaze.

Vo veľkom tak investuje do nehnuteľností. Len v Prahe je majiteľom štyroch bytov, navyše na lukratívnych adresách. Jeden, v ktorom aj dlhé roky býval, má na Maiselovej ulici, kúsok od najdrahšej pražskej ulice Parížskej.

Michal David je na svoj cirkusantský pôvod hrdý! Teraz sa objavil vzácny poklad po jeho predkoch
Hrdo sa hlási k rodine cirkusantov! Peniaze na opravu schátranej maringotky slávneho cirkusového principála Karla Kludského ml. (†76) sa teda českému mestečku Jirkov určite podarí dať dohromady. Už len preto, že tento cieľ si dal cirkusantov... Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Timotej Dudka