Pavol Rusko prišiel o všetko, bývalý minister a mediálny magnát je momentálne bez domova
27 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Bývalému riaditeľovi televízie Markíza Pavlovi Ruskovi, ktorého súd spolu s Marianom Kočnerom zatiaľ neprávoplatne odsúdil v kauze zmenky, už v roku 2011 zablokovali účty a na jeho nehnuteľnosti boli uvalené exekúcie. Prišiel aj o 13 miliónov dolárov, ktoré zarobil na predaji svojho podielu v Markíze. Otázne zostáva, z čoho a ako teraz žije. 


Okrem neprávoplatného rozsudku, ktorý bývalého mediálneho magnáta posiela na 19 rokov za mreže, prebieha v jeho prípade aj súd pre podozrenie z objednávky vraždy niekdajšej Ruskovej partnerky v biznise Sylvie Volzovej. No nie je to jeho jediný problém. Podľa týždenníka Plus 7 dní je totiž bývalý minister hospodárstva momentálne bez domova.

Plus 7 dní označil 13 miliónov dolárov, ktoré sa Ruskovi podarilo počas niekoľkých rokov minúť, za jedno z najväčších tajomstiev šoubiznisu a politiky na Slovensku. Štyri milióny mal investovať do volebnej kampane politickej strany ANO a 3,5 milióna požičal Davidovi Dočekalovi, exmanželovi Anety Pariškovej. 

Vedenie univerzity vyhlásilo, že Matovičova diplomovka nespĺňa kritériá na diplomovú prácu
Diplomová práca Igora Matoviča (OĽaNO) nespĺňa kritériá kladené na takýto typ práce a nespĺňala ich ani v roku 1998. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | SITA


Po tom, ako Rusko v roku 2007 odišiel z politiky, zbankrotoval nielen jeho projekt bioplynovej stanice, ale skrachovala aj jeho produkcia divadelného muzikálu. 

„Jednoducho prídete o majetok, ani neviete ako… Mám geneticky danú hlúposť veriť ľuďom. Mne kedysi prišiel Jano Slota povedať - chcú ti zobrať Markízu. Tri dni predtým, ako sa to stalo. Neveril som mu. A o tri dni ma vyhodil Čongy aj s celou bandou kočnerovcov,“ povedal Rusko pred rokmi. 

Neskôr sa však spojil s Kočnerom, s ktorým predtým o Markízu bojoval, a vďaka tomu mohol po istý čas prespávať v jeho komplexe Five Stars Residence. Prišiel o vilu v Záhorskej Bystrici, rodinný dom v Stupave a taktiež o byty v Novom Meste. 

Počas procesu týkajúceho sa kauzy zmeniek televízie Markíza čo to o Ruskových majetkových pomeroch naznačila jeho exmanželka. „Zle na tom nie je, ale nie je ani milionár,“ povedala Viera Rusková. Rusko si predvlani vzal svoju dlhoročnú priateľku Henrietu Hegerovú, ktorá sa venuje výrobe šperkov. 

Kyselica kandidoval za OĽaNO ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva, hnutie o tom netušilo
Po tom, ako bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica odišiel z polície, vstúpil do vojenskej tajnej služby. Pred parlamentnými voľbami sa počas svojho pôsobenia u vojenských tajných dostal na kandidátku OĽaNO. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok