Majiteľ pohrebníctva priznal vinu za smrť obete, odmieta však úkladnú vraždu

„Pán Roman A. zomrel mojou rukou,“ povedal dnes na súde obžalovaný.


Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa dnes začalo hlavné pojednávanie s majiteľom pohrebníctva z Popradu Jozefom K., ktorý čelí obžalobe pre úkladnú vraždu. Podľa prokuratúry niekoľkými ranami nožom do hrudníka v novembri 2019 usmrtil Romana A. a následne o skutku povedal manželke s tým, aby mu pomohla s „odprataním tela“.

Účasťou na úkladnej vražde si podľa obžaloby chcel Jozef K. manželku k sebe pripútať a zabrániť ukončeniu ich manželstva, keďže ona mala v úmysle rozviesť sa. Jozef K. dnes zodpovednosť za smrť Romana A. priznal.

„Pán Roman A. zomrel mojou rukou,“ povedal. Zároveň však odmietol tvrdenie obžaloby, že skutok spáchal s dopredu uváženou pohnútkou. Podľa vlastných slov si poškodeného, ktorého bližšie nepoznal a považoval ho za bezdomovca, najal ako pomocnú silu na vypratávanie priestorov. Keďže však ten začal požadovať peniaze dopredu, došlo k hádke.

Po útoku na Nákovnej ulici sú celkovo štyria zranení vrátane tínedžera (aktualizácia)
Útok na bratislavskej Nákovnej ulici si vyžiadal celkovo štyroch zranených vrátane tínedžera. TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | TASR


Poškodený podľa Jozefa K. „vybuchol“ a začal kričať. „Tak sme sa začali naťahovať,“ povedal a dodal, že on bitku nechcel začínať. Nôž podľa vlastných slov nakoniec použil v sebaobrane. „Nechcel som trafiť do žiadneho dôležitého orgánu,“ povedal.

Po tom, ako poškodeného nožom usmrtil, jeho telo podľa vlastných slov najskôr uložil v dome smútku. Následne sa tela zbavil hodením do potoka. Jozef K. tiež uviedol, že manželke o celej veci povedal, nemal však žiadny záujem ju „namočiť do špinavostí“. Políciu podľa vlastných slov neoslovil zo strachu, že by mu neverili.

Členovia senátu mali v rámci výsluchu na obžalovaného viacero otázok, keďže v súvislosti s viacerými skutočnosťami vypovedal inak ako pred policajným vyšetrovateľom.

Strana Hlas už eviduje podnety na prednostov okresných úradov, plánuje ich zverejniť
Jeden z prednostov okresných úradov za OĽaNO si mal postaviť nehnuteľnosť na cudzom pozemku. Ďalšie zistenia možno ešte prídu. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Jozef K. to odôvodnil tak, že v prípravnom konaní vypovedal hospitalizovaný na psychiatrii pod vplyvom liekov. Súd dnes takisto oboznámil viaceré listinné dôkazy. Pojednávanie bude pokračovať 22. septembra, okrem iného by mala vypovedať manželka obžalovaného.

Jozef K. bol podľa medializovaných informácií v čase spáchania skutku členom politickej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. „V prípade, že sú medializované informácie pravdivé, naša strana sa od konania Jozefa K. v plnej miere dištancuje. Jedná sa o zlyhanie jednotlivca, ktoré nemá žiadny súvis s jeho členstvom v politickej strane,“ reagovala ešte na jeseň minulého roku v stanovisku politická strana.

Obezita zvyšuje riziká vážneho ochorenia a úmrtia na COVID-19, upozorňujú experti
Obezita a nadváha zvyšujú riziko vážneho ochorenia alebo úmrtia na COVID-19. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | SITA