Je dôležité, aby bola rovnosť aspoň na úrovni majetkových práv, tvrdí Kolíková
27 | 07 | 2020 I TASR

Je dôležité, aby bola rovnosť ľudí žijúcich v spoločnej domácnosti aspoň na úrovni majetkových práv. V príhovore k online podujatiu Dúhový Pride Bratislava to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).


„Vnímam, že je dôležité, aby sme urobili zadosť aj nášmu záväzku, ktorý máme v programovom vyhlásení vlády,“ uviedla Kolíková. Ministerka tým narážala na kapitolu z vládneho programu, ktorá obsahuje zmienku o tom, že vláda SR zlepší legislatívu v oblasti majetkových práv týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

„Vnímam, že v rámci koalície môžeme mať na tú tému rozdielne názory. Na druhej strane si myslím, že sa nemôžem tváriť, že na túto tému názor nemám, a ako ministerka spravodlivosti k nej musím zaujať jasný postoj,“ doplnila. Kolíková v júni počas rozhovoru pre TASR pripustila, že koalícia sa môže pozrieť aj na nahliadnutie do zdravotnej dokumentácie pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti.

Vedenie univerzity vyhlásilo, že Matovičova diplomovka nespĺňa kritériá na diplomovú prácu
Diplomová práca Igora Matoviča (OĽaNO) nespĺňa kritériá kladené na takýto typ práce a nespĺňala ich ani v roku 1998. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | SITA