Podvodníci sa na sociálnych sieťach pokúšajú získať čísla kreditných kariet
26 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Podvodníci na sociálnych sieťach znova úradujú. Tentoraz sa od ľudí pokúšajú získať čísla kreditných kariet vydávajúc sa za administrátorov stránky Som idealista na Facebooku a Instagrame. 


V mene stránky, ktorá má na oboch platformách približne 200-tisíc fanúšikov, posielajú podvodníci odkazy, na ktorých majú ľudia vypĺňať formulár aby mohli byť zaradení do súťaže, upozorňuje technologický portál Fontech. 

Spolu s osobnými údajmi žiadajú podvodníci aby pomýlení fanúšikovia zadávali aj čísla svojich kreditných kariet. Ide o podvod pričom je nutné dôrazne pripomenúť, že osobné informácie ani čísla kreditných kariet by do pochybných formulárov ľudia vypĺňať nemali.  

Fontech prízvukuje, že na sociálnych sieťach sa vyskytuje množstvo napodobenín stránky Som idealista a je vždy potrebné overiť si názov stránky spolu s jej unikátnym označením. Môže napríklad ísť o oddelenie podčiarkovníkom, odrážku či akýmkoľvek iným znamienkom no platí, že v rovnakom tvare sa meno stránky nikdy neobjaví dvakrát. 

Medzi ďalšie poznávacie znamenia falošných stránok, ktoré dokážu ľudí nachytať, patrí nízky počet fanúšikov či odlišný obsah nástenky v porovnaní s originálnou stránkou. Žiadna z autentických stránok by zároveň nemala od svojich fanúšikov žiadať osobné údaje či čísla kreditných kariet. 

OĽaNO by fungovalo aj bezo mňa, povedal Matovič
Podľa Matoviča sú v jeho hnutí šikovní ľudia, ktorí by ho vedeli nahradiť. Spomenul napríklad vicepremiéra a ministra financií Eduarda Hegera. Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | SITA