Na čele s Andrejom Dankom strana skončí, vyhlásil Anton Hrnko
26 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Bývalý šéf Národnej rady SR Andrej Danko obieha regióny. Anton Hrnko naznačuje, že by mohol opäť kandidovať na predsedu strany.


Danko kandidatúru nepotvrdil, nedávno hovoril, že kandidovať nemieni. Hrnko mu odkazuje, že na čele s ním strana skončí, vo vedení preferuje Radovana Baláža. SNS by si mala voliť predsedu na sneme 12. septembra.

"Nevyjadrím sa k týmto veciam, kým si nevypočujem zástupcov každého okresu," povedal Danko pre TASR. Dodal, že zatiaľ sa so všetkými nestretol. Zdôraznil, že sa vyjadrí, až keď obíde všetky okresné rady. Zároveň vidí priestor aj na spoluprácu národných síl.

Hrnko na sociálnej sieti poznamenal, že Danko si hrozbami a sľubmi zaväzuje budúcich delegátov na snem. "Chodí po Slovensku (na ktoré si celé štyri roky nespomenul) a pokračuje vo svojom 'ich-erzählungu': 'Ja som sa poučil, ja už viem, ako to treba robiť, jedine ja som schopný stranu zdvihnúť opäť na nohy,'" priblížil.

Trestné stíhanie v prípade rigoróznej práce Danka zastavili, potvrdila polícia
Trestné stíhanie v prípade rigoróznej práce expredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) je zastavené, pričom rozhodnutie vyšetrovateľa je právoplatné. Pre TASR to potvrdila Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej... Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | TASR


Tvrdí, že Danko desiatkam ľudí sľúbil post podpredsedu či miesto v prvej desiatke na kandidátke. "Sú to plané sľuby, lebo s tebou na čele SNS skončí!" adresoval Dankovi. Nevidí preto inú cestu pre SNS ako zmenu vedenia.

Deklaroval, že urobí všetko pre to, aby sa stal predsedom Baláž. Hrnko je presvedčený, že by obnovil kolektívne vedenie strany, "že by sa v SNS opäť vážil hlas a slovo jej členskej základne a že by mala opäť šancu osloviť slovenskú verejnosť".

Andrej Danko vypovedá na NAKA, môže ísť o kauzu Dobytkár (aktualizácia)
Podľa jedného z kľúčových svedkov v korupčnej kauze Dobytkár mala časť z miliónových úplatkov skončiť práve v Slovenskej národnej strane. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR