MIMORIADNE SMUTNÁ SPRÁVA: Štátny tajomník rezortu kultúry zahynul pri dopravnej nehode (aktualizácia) (foto)
25 | 07 | 2020 I Aneta Leitmanová, TASR
Ministerstvo kultúry SR dnes zasiahla mimoriadne smutná správa.

Pri tragickej dopravnej nehode v poobedňajších hodinách zahynul štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay.

Ministerstvo kultúry vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým.

Aktualizácia 25.7. o 19.10. hod.:

Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Aktualizácia 25.7. o 19.33. hod.:

Dopravná nehoda je momentálne v štádiu vyšetrovania. "Okolnosti sú v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie za trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví," uviedla pre TASR krajská policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode v Komárne, pri ktorej zahynula jedna osoba (foto)
Hasiči z Komárna aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode v katastri mesta Komárno, pri ktorej zahynula jedna osoba. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA


Aktualizácia 25.7. o 20. 17. hod.:

Vladimír Dolinay sa narodil 1. septembra 1981 v Žiline. Študoval slovenský jazyk a katolícke náboženstvo na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave, štúdium ukončil v roku 2005. V roku 2004 až 2013 vykonával pedagogickú činnosť, bol učiteľom slovenského jazyka a náboženskej výchovy.

V rokoch 2014 až 2015 zastával post asistenta poslankyne Európskeho parlamentu Jany Žitňanskej. Venoval sa aktívne komunálnej politike. V rokoch 2014 až 2018 bol poslancom miestneho zastupiteľstva v bratislavskej mestskej časti Petržalka.

Opätovne ho zvolili aj v roku 2018, keď kandidoval za koalíciu Sloboda a Solidarita, Nova, Kresťanskodemokratické hnutie, Občianska konzervatívna strana, Sme rodina – Boris Kollár. Rovnako ho voliči v komunálnych voľbách 2018 zvolili za poslanca Mestského zastupiteľstva v Bratislave. Zároveň bol Dolinay od volieb do VÚC v roku 2017 krajským poslancom Bratislavského samosprávneho kraja.

Aktualizácia 25.7. o 20.33. hod. :

Podľa portálu noviny.sk sa
Hasiči zasahujú pri dopravnej nehode v Komárne, pri ktorej zahynula jedna osoba (foto)
Hasiči z Komárna aktuálne zasahujú pri dopravnej nehode v katastri mesta Komárno, pri ktorej zahynula jedna osoba. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA
stala v katastri mesta Komárno. Obe autá skončili po náraze mimo vozovky. V aute sa so štátnym tajomníkom viezla jeho o päť rokov mladšia manželka a dva a pol ročný syn. anželku štátneho tajomníka previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Podľa zdrojov TV JOJ dôvodom nehody malo byť neprispôsobenie rýchlosti protiidúceho vodiča, ktorý náhle vošiel do protismeru.

Zdroj - Facebook HaZZ






Zdroj - Facebook HaZZ

Vražda expolicajta nie je na súde vyriešená, rodina a známi usporiadali memoriál
Viac ako desať rokov nedokázali bratislavské súdy vyriešiť vraždu expolicajta Vladimíra Krišku a jeho exkolegovia, rodina a známi usporiadali v sobotu na futbalovom štadióne v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa tradičný futbalový memoriál na jeho... Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | TASR


Vladimír Dolinay bol tiež poradcom starostky mestskej časti Staré Mesto Zuzany Aufrichtovej pre oblasť školstva. Stal sa členom Správnej rady Nadácie mesta Bratislava. Hlavné mesto zastupoval aj ako člen Dozornej rady Dopravného podniku Bratislava.

V parlamentných voľbách 2020, ktoré sa konali 29. februára 2020, sa uchádzal o hlasy voličov na kandidátke strany Za ľudí na 24. mieste. Za poslanca NR SR nebol zvolený, 1. júla 2020 ho vymenovali za štátneho tajomníka Ministerstva kultúry SR na návrh ministerky kultúry Natálie Milanovej (OĽaNO).

Ako komunálny politik aj ako bloger sa Vladimír Dolinay zaoberal otázkami transparentnosti, korupcie, životného prostredia a aktivitami developerov, vystupoval tiež proti extrémizmu.

Ľudia, ktorí si preložili zájazd s cestovkou o rok, si zrejme budú musieť za dovolenku priplatiť
Vláde sa podarilo schváliť novelu zákona, podľa ktorej môžu cestovné kancelárie presunúť už zaplatené zájazdy o rok. Zákon však upravuje aj cenovú politiku, čo bude v praxi znamenať, že viacerí klienti si zrejme doplatia cenový rozdiel zájazdu.... Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok