Brazílsky prezident už má vraj negatívny test na koronavírus
25 | 07 | 2020 I SITA

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro už mal negatívny test na koronavírus. Oznámil to v sobotu.


"Dobré ráno všetkým," napísal na sociálnej sieti Facebook, kde tiež uviedol, že jeho štvrtý test bol negatívny. Šesťdesiatpäťročný líder, ktorý 7. júla zverejnil, že sa nakazil novým koronavírusom, neinformoval, kedy mu test robili, no v stredu bol jeho tretí test ešte pozitívny.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uvádza, že priemerný čas od prepuknutia ochorenia do klinického zotavenia v miernych prípadoch je približne dva týždne.

Afrika prekročila hranicu 800-tisíc potvrdených prípadov koronavírusu
Celkový počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Afrike prekročil 800-tisíc. Informovalo o tom Africké centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb, podľa ktorého na kontinente registrujú 810 008 nakazených. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | SITA


Brazília je druhou najhoršie postihnutou krajinou na svete, no Bolsonaro opakovane zľahčoval riziká, ktoré vírus predstavuje. Ochorenie COVID-19 nazval "chrípočkou", vyjadril sa, že ho vážne nepostihne, a niekedy sa objavoval na verejnosti bez ochranného rúška. Prezident sa lieči antimalarikom hydroxychlorochín, hoci nie je dokázané, že je voči vírusu účinné, a pre niektorých ľudí môže byť dokonca nebezpečné.

Brazília dosiaľ potvrdila vyše 2,3 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 85-tisíc súvisiacich úmrtí. V oboch prípadoch je to podľa štatistík Johns Hopkins University druhý najvyšší počet na svete, smutné prvenstvo majú Spojené štáty americké.