SHMÚ vydal výstrahu prvého, druhého aj tretieho stupňa pred prívalovými povodňami
24 | 07 | 2020 I TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal hydrologickú výstrahu prvého, druhého aj tretieho stupňa pred prívalovými povodňami. Informuje o tom na svojej webovej stránke.


Hydrologická výstraha tretieho stupňa platí pre oblasť Žilina-Rajčanka. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity ," upozorňujú meteorológovia.

Pre okresy Trenčín, Trnava a Galanta platí hydrologická výstraha druhého stupňa a pre okresy Bratislava, Pezinok, Šaľa, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Krupina, Veľký Krtíš, Zvolen, Detva, Lučenec a časti Žilina-Sever, Levice-Východ platí hydrologická výstraha prvého stupňa.

Vedenie agrorezortu diskutovalo s poľnohospodármi v Novohrade
Vedenie agrorezortu v piatok diskutovalo s poľnohospodármi v okrese Lučenec v regióne Novohrad. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OľaNO) zdôraznil nevyhnutnosť zlepšovania našej potravinovej sebestačnosti, aby sa podiel... Čítať ďalej
24 | 07 | 2020 | SITA