V kauze vraždy Kuciaka bude znova vypovedať kriminalista z odboru IT D. Mikulaj
23 | 07 | 2020 I SITA

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bude vo štvrtok pred senátom Špecializovaného trestného súdu opätovne vypovedať kriminalista z odboru IT Dušan Mikulaj. Viacero advokátov má už pripravené záverečné reči.


Mikulaj sa v minulosti pred súdom vyjadroval aj k extrakcii dát zo šifrovanej aplikácie Threema, ktorá je jedným z dôkazov obžaloby. Poslúžila tak vo viacerých trestných konaniach vedených voči Marianovi K. Kriminalista Mikulaj vypovedal, že ak by bola Threema menená a dopĺňaná, tak ako to tvrdí obhajoba, bola by o tom v aplikácii stopa. Tú tam Mikulaj nenašiel.

Okrem Threemy sa Mikulaj vyjadroval aj k správam telekomunikačných operátorov, na základe ktorých bol vyskladaný pohyb obžalovaných v čase pred, počas a po vražde novinára. Po opätovnom vypočutí Mikulaja nie je známy program pojednávania, avšak viacero advokátov obžalovaných má podľa informácii TASR už pripravené záverečné reči.

K tým by pristúpil senát Ruženy Sabovej v prípade, že by ukončil dokazovanie. Záverečné reči predchádzajú, spolu so záverečným slovom obžalovaných, rozsudku. Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdení Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a tiež Marian K., ktorý si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Odborári nesúhlasia s návrhom zákona o trinástych dôchodkoch
Odborári zásadne nesúhlasia s navrhovanou výškou trinástych dôchodkov, ktorú presadzuje minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA