Šeliga neuspel, polícia odmietla jeho trestné oznámenie na Troškovú
23 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) neuspel s podaním trestného oznámenia na bývalú hlavnú štátnu radkyňu Máriu Troškovú. Polícia tak nebude vyšetrovať, či mala Trošková v pozícii asistentky expremiéra Roberta Fica prístup k utajovaným informáciám. 


O odmietnutí trestného oznámenia voči Troškovej okresným vyšetrovateľom v bratislavskej Petržalke informujú Aktuality. „V súlade s ustanoveniami trestného poriadku bola vec po vykonaní potrebných úkonov odmietnutá,” priblížil Michal Szeiff, hovorca krajskej polície v Bratislave. 

Aktuality dodávajú, že rozhodnutie vyšetrovateľa zatiaľ nie je právoplatné a je možné sa voči nemu odvolať. Doposiaľ nie je jasné, či bola Trošková v súvislosti podaným trestným oznámením políciou vypočutá. 

Fica v Bruseli poznajú pod dvomi pojmami - mladé dievčatá a alkohol, tvrdí Matovič
Niektorí si Fica v Bruseli nevedeli ani spomenúť, tvrdí premiér. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | TASR


„Pani Trošková sa mala v komunikácii s mafiánom Vadalom sťažovať, že SIS ju eviduje ako bieleho koňa. Ak by sa k takejto informácii pochádzajúcej zo spravodajskej činnosti dostala neoprávnene, mohlo ísť o trestný čin,” povedal Šeliga, ktorý podľa vlastných slov od polície oficiálne vyrozumenie od polície ešte nedostal. 

Podpredseda parlamentu podal trestné oznámenie 12. mája tohto roka práve kvôli Troškovej komunikácii s Vadalom. „Siska ma eviduje ako tvojho bieleho koňa ty ch*j a mám to od najvysššieho človeka!!!,” písala hlavná štátna radkyňa mafiánovi. 

Odkiaľ Mária Trošková vedela, čo robí SIS? Odkiaľ mala takéto informácie? Logika nepustí. Mohla ich mať od pána Jasaňa? Alebo od Roberta Fica? Alebo ich mala od tretej osoby? Toto je otázka, ktorá musí byť vyšetrená, pretože nie je možné, aby človek bez bezpečnostnej previerky disponoval informáciami, ktoré podliehajú utajeniu,” pýtal sa Šeliga. 

Zvýšenie minimálnej mzdy na 620 eur negatívne zasiahne do kondície firiem, varuje NBS
Centrálna banka odporúča pri zvýšení úrovne minimálnej mzdy zohľadniť len rast spotrebiteľských cien. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | SITA