Policajti zaistili 16 nelegálnych migrantov z Ázie (foto)
22 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod, nepotvrdila sa ani ich deklarovaná maloletosť.


Policajti z hraničnej a cudzineckej polície kontrolovali oblasť lesného porastu v katastrálnom území obce Kalná Roztoka v okrese Snina, kde zaistili 16 cudzincov, ktorí nemali pri sebe žiadne doklady. Išlo o 6 Bangladéšanov, 3 Indov, 3 štátnych príslušníkov Srí Lanky, 2 štátnych príslušníkov Mjanmarska a 2 Sýrčanov.


"Vzhľadom na pandémiu koronavírusu boli nelegálni migranti zaistení za účelom vyhostenia a z dôvodu zabezpečenia karantény," informuje polícia na sociálnej sieti. Jeden cudzinec, štátny príslušník Bangladéša, bol priamo na oddelení ošetrený tímom rýchlej zdravotníckej pomoci.

Hoax: Nicholsonová nebola na proteste za práva ľudí v sexuálnom priemysle
Na slovenskom Facebooku sa objavil záber, ktorý vytváral dojem, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa zúčastnila na proteste sexuálnych pracovníčok v Kanade. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | TASR


Podľa polície jeden z Bangladéšanov bol už raz z územia SR vyhostený, čo znamenalo, že sa dopustil marenia výkonu úradného rozhodnutia a bol odsúdený na ďalší trest vyhostenia z územia SR na dobu 5 rokov.

Traja cudzinci zo skupiny, 2 Bangladéšania a 1 štátny príslušník Mjanmarska o sebe tvrdili, že sú maloletí. Podrobili sa odbornému lekárskemu vyšetreniu a rádiologickým vyšetrením bol ich vek určený na viac ako 18 rokov.

Šetrením sa potvrdilo, že cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiavali sa u nás bez povolenia príslušných orgánov.





Foto - facebook - Polícia Sovenskej republiky

Z Bratislavy je možné letieť do ďalších troch destinácií vo Veľkej Británii
Z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave je možné letieť do ďalších troch destinácií vo Veľkej Británii - od stredy do Manchesteru, od štvrtka aj do Birminghamu a Edinburgu. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA