Mimoriadna schôdza na odvolávanie premiéra Matoviča bude vo štvrtok 23. júla
22 | 07 | 2020 I SITA

Mimoriadna schôdza, na ktorej má opozícia odvolávať Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie predsedu vlády sa začne vo štvrtok 23. júla o 10:00.


Agentúru SITA o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady SR (NR SR). Hlasy pod zvolanie mimoriadne schôdze zozbierala opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) so skupinou nezaradených poslancov NR SR. Podnetom na odvolanie premiéra je kauza jeho diplomovej práce. Podľa Denníka N v nej odpísal dve knihy slovenských ekonómov a necitoval ich.

Denník N 16. júla informoval o tom, že predseda vlády Igor Matovič vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Premiér si myslí, že by pre medializované informácie o jeho diplomovke mal prísť o titul.

Matovič provokuje a odvádza pozornosť lebo má strach, tvrdia odborníci
Typickým znakom verejného prejavu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) je spŕška nadávok smerovaná na všetkých jeho názorových oponentov. Podľa odborníkov Matovič odvádza pozornosť preto, aby sám voči sebe nemusel vyvodzovať zodpovednosť.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


„Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu,“ uviedol Matovič na sociálnej sieti a dodal, že titulom sa nikdy nechválil.

Doplnil, že zo svojej funkcie odstúpi „hneď, ako splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil“. Na záver sa ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.