Matovič provokuje a odvádza pozornosť lebo má strach, tvrdia odborníci
22 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Typickým znakom verejného prejavu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) je spŕška nadávok smerovaná na všetkých jeho názorových oponentov. Podľa odborníkov Matovič odvádza pozornosť preto, aby sám voči sebe nemusel vyvodzovať zodpovednosť. 


„Je to taký ten typický Igor Matovič, opozičný politik, ktorý sa úplne neočakávane stal predsedom vlády a dodnes do tejto funkcie nedorástol. Vyplakávať nad kritikou opozičného súpera je nedôstojné pre silného lídra,“ povedal pre denník Plus jeden deň politológ Radoslav Štefančík. 

Matovič sa vo svojich prejavoch na sociálnych sietiach nevyhýba ani ostrejšiemu slovníku keď ako výrazivo používa slová „ne*er sa, riťolez, múdrosráči či žumpa.“ Premiér totiž hovorí, že žijeme dobu strojenú, v ktorej namiesto človeka z mäsa a kostí vyhráva ilúzia slušnosti a dobrých mravov. 

Beňová tvrdo naložila Matovičovi: Má vraj výraz podomového exorcistu!
Premiér Matovič je podľa Moniky Beňovej patologický klamár, ktorý len rekrutuje nenávisť a vulgárnosť. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Peter Haluza


V rámci svojho nevyberaného prejavu sa pustil aj do svojho opozičného súpera Petra Pellegriniho (Hlas), pri ktorom nezabúda spomenúť jamky v lícach. Pellegrini, rovnako ako šéf Smeru Robert Fico, totiž nedávno vyzval na zbieranie podpisov za iniciovanie mimoriadnej schôdze NR SR na odvolávanie Matoviča.   

„Peťko, prosím, podpíš to Robkovi, nerob drahoty… Prestaň sa hrať na niečo iné, keď si len jeho obyčajný klon. Áno, nemá jamôčky a pekný kukuč, je z neho len zodratý starý pes. Zodral sa však pre teba a tebe podobných riťolezov a šplhúňov po cudzích chrbtoch a ty si mu taký nevďačný... Podpíš mu to a ukáž, že ste stále jedna žumpa,“ odkázal premiér Pellegrinimu v jednom zo svojich statusov na Facebooku. 

Zatiaľ čo Pellegrini na urážky zo strany Matoviča odpovedať nechce a tvrdí, že to je pod jeho úroveň, s rozpačitou reakciou na premiérovu adresu sa ozval jeho koaličný kolega Miroslav Kollár (Za ľudí). Hoci premiérovo vyjadrovanie sa na verejnosti komentovať nechcel ,upozornil na to, že v zahraničných výstupoch zo samitu v Bruseli nie o Matovičovej aktivite žiadna zmienka. 

Zastaví Čaputová Lipšica?
Za aktuálne nastavených podmienok pôjde kandidovať na generálneho prokurátora len človek, ktorý koaličníkom radostne odkýve čkoľvek len preto, aby nebol odvolaný. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová


V Bruseli toho veľa nepredviedol ani podľa právničky z Progresívneho Slovenska Lucie Plavák. Tá pre Plus jeden deň hovorí, že Matovič namiesto toho, aby informoval o najdôležitejších rokovaniach týkajúcich sa finančnej pomoci v boji s krízou, zverejňoval na sociálnych sieťach informácie o svojom stravovaní či rôznych príhodách. 

Plavák označila za vrchol nevhodnej komunikácie označovanie premiérových kritikov za „múdrosráčov“. Matovičovi odporúča zmenu slovníka aj politológ Štefančík, ktorý tvrdí, že svojimi statusmi docieli to, že po nasledujúcich voľbách ho na premiérskom poste vystrieda práve Pellegrini. 

Podľa sociologičky Sylvie Porubänovej má premiér strach a svoje verejné prejavy takýmto štýlom formuje schválne. „…Ide o provokáciu. Odvádza pozornosť iným smerom len preto, aby nemusel vyvodzovať zodpovednosť on sám. Preto sa snaží upriamiť pozornosť na Petra Pellegriniho,“ uzatvorila sociologička s tým, že z Matovičovej strany môže ísť aj o akt rezignácie. 

Koalícia si podľa Borisa Kollára túto vládu rozbiť nedá
Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) zvolá schôdzu parlamentu, na ktorej bude premiér Igor Matovič (OĽaNO) čeliť návrhu na vyslovenie nedôvery, s vysokou pravdepodobnosťou ešte tento týždeň. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | SITA