Letná prestávka ministrov by mala trvať do 12. augusta
22 | 07 | 2020 I SITA

Ministri sa na riadnom rokovaní vlády opäť stretnú 12. augusta. „Prestávka v rokovaniach je naplánovaná od 22. júla do 11. augusta 2020. Vláda je však pripravená kedykoľvek zasadnúť v prípade, ak si to vyžiada situácia,“ informoval agentúru SITA tlačový odbor Úradu vlády Slovenskej republiky.


Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky boli podľa harmonogramu schôdzí v prvý letný mesiac v parlamente dva rokovacie týždne, a to od 7. do 17. júla 2020.

Mimoriadne zasadnutie pre návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO) sa uskutoční vo štvrtok. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) povedal, že spoločný návrh klubov poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a poslancov vznikajúcej strany Petra Pellegriniho Hlas – sociálna demokracia ešte nevidel.

Podnetom na odvolanie premiéra je kauza jeho diplomovej práce. Podľa Denníka N v nej odpísal dve knihy slovenských ekonómov a necitoval ich.

Lepšie čerpanie eurofondov by malo zabezpečiť zníženie byrokracie či silnejšie postavenie žúp
Lepšiemu a rýchlejšiemu čerpaniu eurofondov v období 2014 až 2020 a v blížiacom sa období 2021 až 2027 by malo pomôcť zníženie byrokracie, zjednodušenie kontrol verejného obstarávania či silnejšie postavenie žúp pri využívaní eurofondov.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA