Na školách v rizikových oblastiach budú platiť prísne opatrenia,tvrdí B.Gröhling
21 | 07 | 2020 I SITA

V prípade, že by na Slovensku vypukla druhá vlna nového koronavírusu, na školách v rizikových oblastiach budú platiť prísne opatrenia. V krajnom prípade môže dôjsť aj k ich zatvoreniu. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.


"Na školách, ktoré nebudú v miestach nákazy, bude prebiehať vyučovanie štandardne, ale aj s dôrazom na dezinfekciu a hygienické opatrenia," poznamenal minister. Zároveň avizuje, že do budúcna plánuje rezort školstva postupovať individuálne podľa každého regiónu a situácie v ňom. Regionálne úrady verejného zdravotníctva budú sledovať ohniská nákazy a na základe toho budú rozhodovať.

Šéf rezortu školstva poznamenal, že od 17. augusta budú školám zasielať manuál, od materských až po stredné školy vrátane internátov a jedální. Rovnako sa vypracujú odporúčania aj pre vysoké školy a ich internáty, ako aj odporúčania v súvislosti s prijímaním zahraničných študentov.

"Okrem toho v prípade dištančného vzdelávania pripravujeme aj opatrenia pre sociálne znevýhodnených žiakov a plánujeme posilnenie portálu Učíme na diaľku," uviedol minister na sociálnej sieti. Ako dodal, materiály pripravujú aj samosprávy a iné ministerstvá.

Harabinova Vlasť je na pokraji likvidácie, svoje dlhy už nesplatí
Stovky tisíc eur, ktoré si pred voľbami napožičiavala strana Vlasť Štefana Harabina, už veritelia neuvidia. Strana, ku ktorej sa Harabin už nehlási, veriteľom v liste oznámila, že pôžičky nebude schopná uhradiť. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok