Generálny prokurátor Missouri sa snaží zrušiť obvinenia voči manželom, ktorí konali v "sebeobrane"
21 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Generálny prokurátor Missouri sa snaží zrušiť obvinenia, ktoré boli vznesené proti manželovi a manželke, ktorí mierili strelnými zbraňami na demonštrantov pred svojim sídlom v Louisiane, pričom trvá na tom, že pár mal právo ochraňovať svoj domov, informuje portál RT.


Generálny prokurátor Missouri Eric Schmitt vydal v pondelok večer na Twitteri vyhlásenie s videom a zdĺhavú sériu príspevkov a argumentov v prípade proti Markovi a Patricie McCloskeyovým - ktorý zahŕňal obvinenia za strelné zbrane, rovnako ako priestupok útoku. "Títo občania využili ich ústavného práva na sebaobranu,“ prehlásil Schmitt.

„Právo na obranu osoby, rodiny, domu a majetku má hlboké korene v štáte Missouri. Sebaobrana je ústredným prvkom právo držať a nosiť zbrane," napísal Schmitt a dodal, že plánuje zrušiť obvinenia voči páru.

Toto politické stíhanie v skutočnosti vysiela silné a nebezpečné posolstvo: "Uplatňujete svoje právo držať a nosiť zbrane na vlastné nebezpečenstvo. Ak tak urobíte, môžete sa ocitnúť vo väzení."





Žaloba podaná proti McCloskeysovcom v pondelok právnou zástupkyňou Kimberly Gardnerovou obvinila obžalovaných z nezákonného používania zbraní „hroziacim spôsobom“ u ľudí „zúčastňujúcich sa nenásilného protestu“. Pár tvrdí, že cítili, že demonštranti predstavujú hrozbu pre ich životy, argumentujúc, že ​​konali v sebaobrane, avšak obvinenia proti nim sa uložili aj bez ohľadu na to.

Demonštranti v Chicagu útočia na sochu Krištofa Kolumba: Pri stretoch s políciou tečie krv! (VIDEO)
Hnutie Black Lives Matter podporilo demonštrantov, ktorí obkľúčili stráženú sochu Krištofa Kolumba v Chicagu. Dav začal na políciu hádzať všemožné predmety. Socha je novo chránená múrom, ktorý napriek tomu niekoľko vandalov prekonalo a začalo na ňu... Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Timotej Dudka