Pellegriniho skupina poslancov iniciuje mimoriadnu schôdzu na odvolávanie Matoviča
20 | 07 | 2020 I SITA

Vznikajúca strana Hlas - sociálna demokracia podpredsedu Národnej rady SR (NR SR) Petra Pellegriniho iniciuje mimoriadnu schôdzu NR SR s návrhom na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO).


Agentúru SITA o tom informovala Patrícia Medveď Macíková z Kancelárie podpredsedu NR SR. Ozrejmila, že nezaradení poslanci parlamentu za stranu sa už podpísali pod návrh na zvolanie tejto mimoriadnej schôdze.

„Premiérovi sme dali čas, aby kvôli kauze svojej diplomovej práce odstúpil z funkcie. Kvôli svojmu plagiátorstvu sám seba označil za zlodeja a niekoľkokrát o svojej práci klamal. Predsedom vlády Slovenskej republiky nemôže byť zlodej a klamár. Keďže Igor Matovič neodstúpil, v spolupráci s ďalšími opozičnými poslancami sme pripravení iniciovať mimoriadnu schôdzu s návrhom na jeho odvolanie,“ uviedol Pellegrini. Zvolanie mimoriadnej schôdze by mali podporiť aj opozičné strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

Voľby by aj v polovici júla vyhralo OĽaNO, kiskovci mimo parlamentu
Priazeň voličov si aktuálne strany Hlas a Smer delia v pomere 16,7 % ku 10,7 %. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Denník N vo štvrtok 16. júla informoval o tom, že predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Premiér si myslí, že by pre medializované informácie o jeho diplomovke mal prísť o titul.

„Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu,“ uviedol Matovič na sociálnej sieti a dodal, že titulom sa nikdy nechválil. Doplnil, že zo svojej funkcie odstúpi „hneď, ako splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil“. Na záver sa ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.