Bratislava má od nedele letecké spojenie s chorvátskym Splitom, linku prevádzkuje AirExplore dvakrát týždenne
19 | 07 | 2020 I SITA

Bratislava má od nedele 19. júla letecké spojenie s chorvátskym Splitom.


Pravidelnú linku začala prevádzkovať letecká spoločnosť AirExplore, lety bude počas letnej sezóny do septembra zabezpečovať dvakrát týždenne, okrem nedele aj v stredu.

Z Letiska M. R. Štefánika v slovenskej metropole je tak možné opäť lietať do Chorvátska po ôsmich rokoch. Leteckú dopravu medzi Bratislavou a krajinou pri Jadranskom mori naposledy prevádzkoval dopravca Danube Wings v roku 2012.

Proti plagiátorstvu chcú školy bojovať technológiami či väčšou zodpovednosťou hodnotiteľov
Univerzity sa s plagiátorstvom chcú vysporiadať pomocou moderných technológií, dôraznejším upozorňovaním na akademické hodnoty či presunutím väčšej zodpovednosti na oponenta a školiteľa prác. Vyplýva to z odpovedí vybraných univerzít pre agentúru... Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | SITA


Frekvencia letov do Splitu dvakrát v týždni je podľa hovorkyne bratislavského letiska Veroniky Ševčíkovej ideálna na predĺžený víkend pre Slovákov pri "slovenskom mori", ako aj na týždňovú dovolenku či jedenásťdňový pobyt.

Split je vstupnou bránou pre dovolenky na Makarskej riviére v obľúbených letoviskách Makarska, Baška Voda, Omiš, Tučepi, Šibenik či Dubrovník, ale aj prístavným mestom, z ktorého vyrážajú trajekty na známe ostrovy Brač či Hvar.