AKTUÁLNE: Snem potvrdil R. Fica na mieste predsedu Smeru-SD (aktualizácia)
18 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Robert Fico ostáva predsedom strany Smer-SD.


Podpredsedami strany sú Juraj Blanár, Ľuboš Blaha, Ladislav Kamenický, Erik Kaliňák (synovec R. Kaliňáka, pozn. red.) a Richard Takáč. Šieste voľné miesto bude obsadené až na ďalšom sneme, obsadí ho podpredseda zodpovedný za sociálne otázky.

Novým generálnym manažérom Smeru sa stal Marián Saloň. Po sneme strany o tom informoval Robert Fico.

Aktualizované 18.7. o 15.49. hod.:

Podľa neho má strana interné prieskumy, ktoré potvrdzujú rozdelenie hlasov medzi jeho stranu a odídencov okolo Petra Pellegriniho na rozdiel dvoch percent.

Fico ďalej zdôraznil, že chcú byť opozíciou, "ktorá bude ako buldog visieť na krku vládnej koalície." Ako informoval, Smer už má zozbieraných takmer 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze s cieľom odvolať premiéra Igora Matoviča. Dôvodom však nemá byť jeho opísaná diplomovka, ale pôsobenie vo funkcii celkovo.

Juniorská majsterka sveta v krasokorčuľovaní J. Alexandrovská spáchala samovraždu
Austrálska krasokorčuliarka Jekaterina Alexandrovská v noci na sobotu tragicky zahynula vo veku 20 rokov. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR


Aktualizácia 18.7. o 16.35. hod.:

Dodal, že vzhľadom na jeho opätovné zvolenie za predsedu jeho misia pokračuje. "Predovšetkým budem chrániť stranu Smer-SD," poznamenal. V tejto súvislosti dodal, že súčasťou predsedníctva ostáva aj exminister vnútra Robert Kaliňák. Fico naznačil, že v oblasti ochrany Smeru-SD chystajú i viaceré právne kroky. Podotkol, že urážanie strany sa skončilo.

Fico priznal, že delegáti na sneme vedeniu vyčítali aj akési odtrhnutie sa od štruktúr v regióne v poslednej dobe. Aj preto sa podľa jeho slovo dohodli, že na zasadaní predsedníctva budú vždy prítomní i dvaja reprezentanti kraja. Dodal, že dodržali tiež sľub dostať do popredia mladých ľudí. Doplnil, že členom predsedníctva sa stal aj podpredseda Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher.

Požiar v katedrále v Nantes vyšetrujú ako podpaľačstvo!
Oheň v chráme úplne zničil organ, pričom chór pod ním je nestabilný a mohol by sa zrútiť. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR