O štúdium na Lekárskej fakulte UK má záujem 390 úspešných uchádzačov, voľných je 474 miest
17 | 07 | 2020 I SITA

Lekárska fakulta Univerzity Komenského (LF UK) ponúka v akademickom roku 2020/2021 miesta pre 474 uchádzačov, k 15. júlu potvrdilo záujem o štúdium 390 prijatých.


Ako ďalej agentúru SITA informovala externá PR poradkyňa LF UK Miriam Žiaková, 432 miest má fakulta k dispozícii pre študijný program všeobecné lekárstvo a 42 pre zubné lekárstvo. Spomedzi úspešných uchádzačov, ktorí majú záujem študovať, spadá 353 do odboru všeobecného lekárstva a 33 do zubného lekárstva. Ďalšími štyrmi študentami všeobecného lekárstva sú štipendisti, ktorým vláda SR poskytuje štipendium na štúdium.

Komisia pre prijímacie skúšky zo spomenutých dôvodov rozhodla, že na štúdium všeobecného lekárstva z dôvodu naplnenia schváleného počtu prijatých uchádzačov je potrebné prijať ďalších 77 uchádzačov s najvyšším počtom bodov. „Nakoľko má však uchádzač na 77. mieste rovnaký počet bodov ako ďalší štyria uchádzači, je nutné rozšíriť počet prijatých uchádzačov o 81,“ povedala Žiaková.

V prípade zubného lekárstva zo 42 uchádzačov, ktorým bolo oznámené, že sú prijatí na študijný program zubné lekárstvo s výučbou v slovenskom jazyku, 33 z nich odpovedalo, že na štúdium nastúpi.

Strana Hlas – sociálna demokracia vyzvala Matoviča na odstúpenie (aktualizácia)
„Zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády Slovenskej republiky,“ povedal P. Pellegrini. Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA


„Komisia pre prijímacie skúšky preto rozhodla, že z dôvodu naplnenia schváleného počtu prijatých uchádzačov je potrebné prijať ďalších sedem uchádzačov s najvyšším počtom bodov. Nakoľko však siedmy uchádzač dosiahol ten istý počet bodov ako dosiahli aj ďalší štyria uchádzači, je nutné rozšíriť počet prijatých o 11 uchádzačov,“ uviedla Žiaková.

Doplnila, že v akademickom roku 2020/2021 bude na základe požiadavky vlády SR a po dohode s ministerstvom školstva a poskytnutí finančných prostriedkov na pokrytie nákladov na navýšený počet študentov prijatých o sto uchádzačov viac ako v predchádzajúcom akademickom roku.

Celkovo sa o štúdium na fakulte uchádzalo 2 256 uchádzačov, z toho na všeobecné lekárstvo 1 768 a na zubné lekárstvo 488 študentov. Prijímacie skúšky na štúdium v anglickom jazyku pre všeobecné aj zubné lekárstvo na LF UK sa uskutočnia v auguste.