Štyria zdravotníci z prešovskej nemocnice sú pozitívne testovaní na koronavírus
15 | 07 | 2020 I SITA

Štyria zdravotníci z prešovskej nemocnice sú pozitívne testovaní na koronavírus. Po rokovaní vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.


Ako doplnil, oddelenie má šesť ošetrovacích jednotiek s celkovým počtom 171 zamestnancov. V domácej karanténe je zatiaľ deväť zamestnancov, ktorí boli s infikovanými v úzkom kontakte. "Na oddelení prebieha preventívne testovanie zamestnancov a pacientov. K dnešnému dňu sú zatiaľ všetky ostatné výsledky negatívne," doplnil minister.

Ako dodal, päť nových prípadov eviduje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín. Štyri prípady sú z Bánoviec nad Bebravou, pravdepodobne po kontakte s nakazenými z Čadce. Jedna z nich je zamestnankyňa nemocnice, je však podľa Krajčího izolovaná.

Rezort kultúry pripravuje zmeny zákona o RTVS, ministerka chce odpolitizovať voľbu jej šéfa, tvrdí Milanová
Ministerstvo kultúry začalo s prípravou legislatívy, ktorá má zabezpečiť primerané a dlhodobé financovanie základných úloh Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) a skvalitnenie jeho služieb. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | TASR


V Prievidzi sú tri prípady, jeden z nich je baník, občan Poľskej republiky, ktorý bol testovaný ešte skôr ako išiel do bane, a je tiež izolovaný. Ďalšie dva prípady sú úzke kontakty pacienta, ktorý je hospitalizovaný v tamojšej nemocnici.

"Opäť ide o dobre podchytené prípady. Ide o importy zo zahraničia a úzke kontakty ľudí s týmito importovanými nákazami," dodal minister.