Organizovanie zápasov zvierat má byť novým trestným činom
15 | 07 | 2020 I SITA

Národná rada SR (NR SR) by dnes mala rozhodnúť, či posunie do druhého čítania novelu Trestného zákona.


Jej cieľom je zmena zaradenia trestných činov týrania zvierat a zanedbania starostlivosti o zviera medzi trestné činy proti životnému prostrediu. Zmenou má byť tiež zavedenie novej skutkovej podstaty trestného činu organizovania zápasov zvierat.

Zákonodarcovia by mali diskutovať o dvoch novelách zákona o umelom prerušení tehotenstva z dielne poslancov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Parlament bude dnes rokovať o hodinu dlhšie, teda do 20:00. Obedňajšiu prestávku si poslanci skrátia z dvoch hodín na jednu.

Národná rada by mala tiež hlasovať o návrhu koaličných poslancov, ktorí chcú umožniť vysielanie politickej reklamy aj počas volebnej kampane volieb do orgánov územnej samosprávy. Vysielanie reklamy má byť na rovnakých princípoch, ako je to v súčasnosti umožnené v prípade volieb do NR SR, Európskeho parlamentu či pri voľbe prezidenta Slovenskej republiky.

Dávna súrodenecká nenávisť Andreja Hryca: Odlúčená sestra mu napriek tomu zachránila život!
Hoci sestra Andreja Hryca (70) obetovala kus seba, aby chorému bratovi zachránila život, neznamená to, že spolu majú krásny vzťah. Dlhé roky spolu neprehovorili a ani darovaná kostná dreň, ktorá herca spasila od istej smrti, dlhodobý svár medzi... Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Popoludní sa má parlament venovať návrhu zákona o zasielaní telefónnych čísel navrátilcov zo zahraničia operátormi hygienikom ako aj o navýšení možných pokút za nedodržanie karantény. Podľa novely zákona o elektronických komunikáciách by mala byť výška pokuty za nedodržanie karanténnych opatrení stanovená na úrovni maximálne 5-tisíc eur.

Ministerstvo dopravy predložený návrh odôvodňuje hlavným rizikom šírenia nákazy nového koronavírusu, ktorým je okrem komunitného šírenia import ochorenia zo zahraničia. Takáto úprava má podľa rezortu umožniť adresnejšie smerovanie opatrení bez potreby plošného uzatvárania hraníc.