Krajčí chce ešte raz oddĺžiť nemocnice
15 | 07 | 2020 I TASR

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) pripustil, že chce ešte raz oddĺžiť nemocnice. Starý spôsob oddlžovania nemocníc bol podľa jeho slov nastavený veľmi zavádzajúco. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.


Jednotlivé inštitúcie, ktoré boli oddlžované, museli podľa šéfa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR dokázať, že hospodária z roka na rok lepšie, no do tohto hospodárenia sa započítavalo oddĺženie. Podľa jeho slov však nemocnice v skutočnosti hospodárili horšie, čoho dôkazom sú aj minuloročné výsledky, keď nemocnice vygenerovali rekordnú stratu vo výške viac ako 177 miliónov eur.

Krajčí poukázal na to, že v súčasnosti na MZ SR funguje sekcia efektívneho hospodárenia, ktorá bude monitorovať jednotlivé nemocnice, sledovať ich hospodárenie a bude sa zameriavať na riadenie týchto nemocníc ako na sieť.

Vláda neodkúpi Národný futbalový štadión, padnú aj trestné oznámenia!
Spoločnosť NFŠ a. s. od Slovenska nedostane ďalších 91 miliónov eur, štát vyzve spoločnosť na vrátanie dotácie 27,2 milióna eur a vláda SR podá trestné oznámenie. Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | SITA


"Momentálne naša vízia je, že chceme nastaviť v jednotlivých nemocniciach hospodárenie, ktoré bude udržateľné. Hneď ako sa nám to podarí a nemocnice budú oddlžené, chceme zaviesť niečo ako dlhovú brzdu, teda veľmi prísny mechanizmus na manažmenty jednotlivých nemocníc, aby sa to nemohlo v ďalšom období zdevalvovať a znova zadĺžiť," povedal s dôvetkom, že manažment nemocníc musí s ministerstvom spolupracovať.

Po oddlžení bude môcť podľa Krajčího následne prichádzať aj podpora z eurofondov. Následne rezort zdravotníctva predloží legislatívu, ktorá znemožní opätovné zadĺženie.

Súčasťou novely o prokuratúre bude podľa Šeligu aj úprava voľby špeciálneho prokurátora
Súčasťou novely zákona o prokuratúre bude aj úprava spôsobu voľby a odvolávania špeciálneho prokurátora. Na dnešnej tlačovej konferencii v budove Národnej rady SR (NR SR) to povedal podpredseda parlamentu a vládnej strany Za ľudí Juraj Šeliga.... Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | SITA