Predseda Smeru-SD bude rád, ak bude Blaha súčasťou vedenia strany
14 | 07 | 2020 I SITA

Predseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico by bol rád, ak by bol poslanec parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD) súčasťou vedenia strany.


V tejto súvislosti dúfa, že ho členovia Smeru-SD na sneme strany, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. júla, podporia do funkcie podpredsedu Smeru-SD. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v budove Národnej rady SR (NR SR).

„Ľuboš Blaha požíva veľkú úctu a rešpekt po celom Slovensku. Miestami za niektoré jeho názory aj isté pnutie medzi členmi strany. Bolo by však pre mňa veľkým potešením, ak by bol súčasťou vedenia Smeru-SD," uviedol Fico. Blaha dnes agentúre SITA nepovedal, či by prijal návrh kandidovať na sneme Smeru-SD za podpredsedu tohto politického subjektu.

Obava z trestného stíhania sudcov je skôr emocionálna ako reálna, tvrdí Kolíková
Obava sudcov, že v súvislosti s plánovaným zrušením ich imunity budú vo väčšej miere čeliť trestným stíhaniam, je skôr emocionálna ako reálna. Po utorkovom stretnutí so sudcami pôsobiacimi v Trenčianskom samosprávnom kraji to povedala ministerka... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | TASR


Označil to za vnútrostranícku záležitosť. Uvoľnené miesta troch podpredsedov strany zostali po odchode Petra Pellegriniho, Richarda Rašiho a Petra Žigu. Predseda Smeru-SD Robert Fico avizoval, že na miesta podpredsedov okrem doterajšieho podpredsedu Juraja Blanára prídu nové tváre. Za šéfa strany bude opätovne kandidovať Fico.

Snem Smeru sa uskutoční v sobotu 18. júla v bratislavskej centrále strany. Delegáti strany by mali voliť šéfa strany, podpredsedov a generálneho manažéra. Fico v pondelok 13. júla povedal, že uchádzanie sa o funkciu predsedu Smeru-SD je jeho „poslednou misiou“.

Vláda sa chystá demontovať sociálny štát, tvrdí Pellegrini
Vláda Igora Matoviča sa podľa podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho chystá demontovať sociálny štát. Na utorkovej tlačovej besede upozornil na to, že súčasná vláda plánuje vyplatiť penzistom trinásty dôchodok v nižšej sume, ako predpokladá v... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | SITA