V daňovej kauze Andruskóa sa nepojednávalo, advokáti sa ospravedlnili
13 | 07 | 2020 I SITA

V daňovej kauze Zoltána Andruskóa, ktorý je právoplatne odsúdený za účasť na vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka, dnes Okresný súd Bratislava V nepojednával. Dôvodom je ospravedlnenie advokátov dvojice obžalovaných. Súd dnes mal v pláne vypočuť dvoch svedkov, pojednávanie však odročili na 30. septembra.


Dvojica Zoltán Andruskó a Ján M. čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Podľa portálu dlžník.sk má Andruskó daňový nedoplatok presahujúci milión eur. Z pojednávania je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje „iný dôležitý záujem obžalovaných“. Sudkyňa avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Na pojednávaniach v kauze krátenia dane sa Andruskó nezúčastňuje, pričom dáva súhlas na konanie v neprítomnosti. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján M. Na súd chodí maskovaný kuklou a čiapkou a s médiami nekomunikuje.

Zlodej si odomkol kľúčom uloženým na zárubni
Polícia v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody a trestného činu krádeže voči 30-ročnému mužovi zo Sniny. K skutkom, z ktorých je obvinený, došlo v obci Príslop v okrese Snina. Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | TASR


Zoltána Andruskóa vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Pôvodne bol v prípade obvinený spolu s Tomášom Sz., Miroslavom M., Alenou Zs. a a podnikateľom Marianom K. Neskor ho však vyčlenili na samostatné konanie, keďže po svojom zadržaní od začiatku spolupracoval s vyšetrovateľmi.

Zároveň s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, v rámci ktorej mu pôvodne navrhovali trest desať rokov väzenia. S tým však nesúhlasil senát Špecializovaného trestného súdu, ktorý na verejnom zasadnutí v decembri minulého roku vyzval procesné strany na dohodu o vyššom treste. Andruskó nakoniec súhlasil s 15-ročným trestom. Vo veci vraždy Kuciaka a jeho snúbenice pred súdom vypovedal ako svedok.

Šeliga chce, aby súdna rada preverila rozhodnutie Trubana pri Norbertovi B.
Podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) podáva podnet predsedovi Súdnej rady SR Jánovi Mazákovi v súvislosti s rozhodnutím sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici Michala Trubana o nevzatí do väzby Norberta B.... Čítať ďalej
13 | 07 | 2020 | TASR