Z bratislavského letiska je možné znovu lietať aj na ostrov Sardínia
11 | 07 | 2020 I SITA

 Letisko M. R. Štefánika v Bratislave má znovu pravidelné letecké spojenie s talianskym stredomorským ostrovom Sardínia. Linku do Alghera v sobotu napoludnie obnovila nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair.


Najväčšie slovenské letisko má tak aktuálne deväť obnovených pravidelných leteckých spojení, čo umožnilo postupné povolenie letov a uvoľnenie cestovania do menej rizikových krajín v súvislosti s koronavírusom.

Ryanair v súčasnosti prevádzkuje z bratislavského letiska osem pravidelných liniek. Už skôr, od 4. do 10. júla, začal opäť lietať do bulharského Burgasu, cyperského Pafosu, gréckeho Solúna a na ostrov Korfu, do írskeho Dublinu, ako aj do španielskej Palmy de Mallorca na ostrove Malorka a tiež do Malagy. Nízkonákladová spoločnosť Wizz Air obnovila pravidelnú linku z Bratislavy zatiaľ do bulharskej metropoly Sofia ešte 15. júna.

Ryanair plánuje v letnom letovom poriadku obnoviť lety aj na štyri letiská vo Veľkej Británii - Londýn- Stansted, Birmingham, Manchester a Edinburgh. Lety tam však zatiaľ nie sú povolené, keďže ostrovná krajina nie je na slovenskom zozname 32 menej rizikových krajín.

Závery vyšetrovania leteckej nehody stíhacieho lietadla MiG-29 sú už známe
Ministerstvo obrany (MO) SR už pozná závery vyšetrovania minuloročnej leteckej nehody vojenského stíhacieho lietadla MiG-29 pri Nitre. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | TASR


Z tohto zoznamu síce vypadlo Bulharsko, no lety do Sofie a Burgasu zostali povolené. Cestujúci však po prílete musia kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva, zostať v domácej izolácii a na piaty deň absolvovať test na ochorenie COVID-19.

Na bratislavskom letisku podľa jeho hovorkyne Veroniky Ševčíkovej by od konca júla mali pribudnúť aj pravidelné lety spoločnosti Smartwings na grécke ostrovy Rodos, Kréta (Heraklion) a Zakyntos, ako aj do cyperskej Larnaky. Tieto lety využívajú aj cestovné kancelárie pre dovolenkárov. Ruský dopravca Pobeda plánuje obnoviť lety do Moskvy od augusta a flydubai do Dubaja od septembra.

"Lety budú realizované v prípade umožnenia letov a otvorenia hraníc medzi jednotlivými štátmi. Dopravca Wizz Air plánuje v príapde povolenia letov lietať z Bratislavy na Ukrajinu (Kyjev, odesa, Ľvov), do Severného Macedónska (Skopje), do Londýny či do ruského Petrohradu," dodala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Bratislava pre aktuálnu situáciu okolo koronavírusu zavádza viaceré opatrenia
Vzhľadom na vývoj situácie Bratislava znovu zavádza niektoré opatrenia na ochranu obyvateľov, a to najmä seniorov. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | TASR