Útok žraloka si vyžiadal život 15-ročného chlapca
11 | 07 | 2020 I TASR

Tento rok ide v Austrálii už o piaty útok žraloka so smrteľnými následkami!


Život 15-ročného chlapca si vyžiadal pravdepodobne útok žraloka, ku ktorému došlo v sobotu na východnom pobreží Austrálie pri meste Grafton v štáte Nový Južný Wales. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa svedkov sa útok žraloka stal pri surfovaní. Ťažko zraneného chlapca vytiahli z vody na pláž iní surfisti. "Chlapcovi, ktorý utrpel ťažké zranenia dolných končatín, bola poskytnutá prvá pomoc, ale napriek kardiopulmonárnej resuscitácii svojim zraneniam na mieste podľahol," uvádza sa vo vyhlásení miestnej polície.

Tento rok ide v Austrálii už o piaty útok žraloka so smrteľnými následkami, pričom vlani austrálske úrady nezaznamenali ani jeden. Ďalšie tri osoby utrpeli vážne zranenia, ale prežili. Minulý týždeň si útok žraloka pri Veľkom piesočnom ostrove (Fraser Island) vyžiadal život 36-ročného rybára loviaceho pomocou harpúny.

„Snažím sa ho vyrovnať“: Ruská olympionička má problém s jej zadkom, pretože je príliš veľký na synchronizované plávanie
Ruská olympijská majsterka v plávaní Vlada Chigirevová odhalila, že trpí neobvyklým problémom: snaží sa zbaviť svojho dobre zaobleného zadku, ktorý jej podľa nej bráni vo voľnom pohybe vo vode, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Marek Molnár