Počet odpracovaných hodín na Slovensku klesol druhým najvýraznejším tempom po Taliansku
08 | 07 | 2020 I SITA

Počet odpracovaných hodín na Slovensku v prvom štvrťroku v rámci krajín Európskej únie medzikvartálne klesol druhým najvýraznejším tempom po Taliansku.


Počet odpracovaných hodín v Taliansku sa znížil o 9,7 percenta a na Slovensku o 8,7 percenta. Na tretej najhoršej priečke bolo Rakúsko so 7,9-percentným znížením počtu odpracovaných hodín.

V rámci štátov EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii, odpracované hodiny klesli vo všetkých krajinách okrem Fínska, kde o 0,2 percenta stúpli. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Minister Korčok nevylučuje diplomatické kroky voči Rusku
Minister chcel do Ruska vyslať aj fyzickú kontrolu, to však kvôli aktuálnej epidemiologickej situácii nie je možné. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | SITA


V rámci celej Európskej únie sa počet odpracovaných hodín počas januára až marca medzikvartálne zmenšil o 5 %. Zníženie počtu odpracovaných hodín v prvom štvrťroku tohto roka v porovnaní so záverečným kvartálom vlaňajška sa viac dotklo žien ako mužov.

Celkovo však počet odpracovaných hodín v EÚ v prvom štvrťroku neklesol až na také nízke úrovne ako počas dlhovej krízy. Kvartálny počet odpracovaných hodín v prípade mužov aj žien bol v prvom štvrťroku vyšší v porovnaní s úrovňami z roku 2006.