Finančná správa zasahuje pre daňové úniky, spustila akciu Jastrab
08 | 07 | 2020 I TASR

Finančná správa (FS) SR spustila v týchto dňoch celoslovenskú akciu s názvom Jastrab. Zameraná je na firmy, ktoré sú podozrivé z porušovania daňových predpisov v oblasti dane z pridanej hodnoty (DPH).


Aktuálne identifikovala takmer 40 daňových subjektov, ktoré sú podozrivé z podvodného konania a daňových únikov a zaisťuje doklady po celom Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa FS SR Ivana Skokanová.

Akcia Jastrab sa zamerala na 36 daňových subjektov z troch reťazcov, pri ktorých zistili príslušníci FS na základe dát z analytických systémov daňový únik na DPH. "Finančná správa pri kontrolovaných daňových subjektoch identifikovala rizikovú DPH, a teda podvodné konanie až vo výške viac ako 1.263.000 eur," spresnila Skokanová.

Do akcie sú zapojené všetky daňové úrady, ako aj Kriminálny úrad finančnej správy. "Príslušníci FS vykonávajú miestne zisťovania a zaisťujú potrebné doklady a účtovníctvo. Po vykonaní všetkých miestnych zisťovaní s cieľom základného zistenia skutkového stavu a vyzbierania dokladov bude nasledovať ďalšia fáza. Po analýze dokladov budú otvorené daňové kontroly," uviedla hovorkyňa. O výsledkoch akcie budú informovať neskôr.

Motocyklistu zachytil vlak, tragédii sa nedalo zabrániť
Motocyklista sa snažil z koľajiska dostať, nehoda sa však skončila pre neho tragicky. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Peter Haluza