Bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír P. ostáva vo väzbe
08 | 07 | 2020 I SITA

 Najvyšší súd SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť bývalého výkonného riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomíra P. proti väzobnému stíhaniu.


Ako ďalej agentúru SITA informovala Alexandra Važanová z komunikačného referátu NS SR, ďalšieho obvineného v kauze Dobytkár Mareka K. prepustil súd z väzby na slobodu a nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka.

„Zároveň senát uložil obvinenému povinnosť oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu, a uložil mu aj zákaz vycestovania do zahraničia a zákaz akéhokoľvek kontaktu, či komunikácie s osobami ďalších obvinených a svedkov v danej trestnej veci," povedala Važanová.

Fico podsúva podľa podpredsedu parlamentu verejnosti nepravdivé informácie, tvrdí Šeliga
Predseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico podsúva verejnosti nepravdivé informácie. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | SITA


Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pracoviska v Banskej Bystrici ešte v apríli rozhodol o vzatí do väzby Ľubomíra P. a Mareka K., ktorých zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Dobytkár. Dvojica čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a z prečinu nepriamej korupcie.

NAKA v rámci akcie Dobytkár opakovane od marca vykonáva zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). Zdokumentovaná výška úplatkov má podľa polície približnú hodnotu 10 miliónov eur. V rámci vyšetrovania tejto kauzy policajti obvinili napríklad bývalého šéfa PPA Juraja K., finančníka Martina K. alebo podnikateľa Norberta B.