ŽSR evidujú v 27. týždni dve smrteľné zrážky vlaku s osobou
06 | 07 | 2020 I SITA

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú v 27. týždni dve smrteľné zrážky vlaku s osobou a tri zrážky vlaku s motorovým vozidlom. Agentúru SITA o tom informoval Denis Dymo zo ŽSR.


V pondelok 29. júna zrazil a usmrtil vlak v Piešťanoch osobu, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. V utorok 30. júna došlo v úseku Kvetoslavov – Nové Košariská k zrážke nákladného vlaku s neznámym motorovým vozidlom, ktoré z miesta nehody ušlo. Vo štvrtok 2. júla zasa došlo počas jazdy osobného vlaku v úseku Turzovka – Čadca na priecestí k zrážke s motorovým vozidlom, ktorá sa zaobišla bez zranenia účastníkov nehody.

„Vodič motorového vozidla stihol z auta vystúpiť ešte pred zrážkou. V ten istý deň bola operačným dôstojníkom linky 112 nahlásená cestná dopravná nehoda v úseku Drienovská Nová Ves – Prešov s požiadavkou na zastavenie dopravy," priblížil Dymo. V sobotu 4. júla osobný vlak zrazil a usmrtil muža v úseku Prešov – Šarišské Lúky.

ŽSR vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne," dodal Dymo.

TRAGÉDIA: V obci Banka zomrelo pod kolesami auta 16-ročné dievča
Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej zomrelo v obci Banka 16-ročné dievča. Kolízia sa stala podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej v nedeľu (5. 7.) o 19. hodine mimo priechodu pre chodcov. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | TASR