Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sa sekerou i nožom vyhrážali svojim družkám
06 | 07 | 2020 I TASR

Polícia obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa 37-ročného muža z okresu Košice okolie a 48-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves, ktorí sa v sobotu (4. 7.) vyhrážali svojim družkám zabitím nožom, sekerou i kosákom.


Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že obom mužom za tento čin hrozia až tri roky vo väzení. Polícia zasahovala v sobotu popoludní v okrese Košice okolie, kde sa muž pod vplyvom alkoholických nápojov mal správať k svojej družke agresívne.

„Žene vulgárne nadával a s kuchynským nožom v ruke sa jej vyhrážal zabitím. Žena v obave o svoj život a zdravie utiekla z domu na dvor a privolala políciu z dôvodnej obavy, že svoje vyhrážky aj uskutoční. K zraneniu ženy nedošlo,“ priblížila Mésarová.

Policajti podozrivého muža na mieste zadržali. Po vykonaní procesných úkonov bol 37-ročný muž z okresu Košice okolie obvinený z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa a s podnetom na jeho väzobné stíhanie bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

TRAGÉDIA: V obci Banka zomrelo pod kolesami auta 16-ročné dievča
Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej zomrelo v obci Banka 16-ročné dievča. Kolízia sa stala podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej v nedeľu (5. 7.) o 19. hodine mimo priechodu pre chodcov. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | TASR


V druhom prípade privolala policajtov žena do jednej z obcí v okrese Spišská Nová Ves. „V sobotu vo večerných hodinách mal muž pod vplyvom alkoholu verbálne napadnúť svoju družku, ktorú naháňal so sekerou a kosákom v rukách, pričom sa jej vyhrážal zabitím. Aj v tomto prípade policajti podozrivého muža na mieste zadržali,“ uviedla hovorkyňa.

Spišskonovoveskí policajti 48-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa a s podnetom na jeho väzobné stíhanie bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Úrad pre verejné obstarávanie začal kontrolu záchrankového tendra
Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) začal kontrolu záchrankového tendra. Na tlačovom brífingu to uviedol predseda úradu Miroslav Hlivák. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | SITA