O väzobnom stíhaní Noberta B. bude rozhodovať Najvyšší súd SR vo štvrtok
06 | 07 | 2020 I TASR

Najvyšší súd SR (NS SR) bude rozhodovať o sťažnostiach v prípade nitrianskeho podnikateľa Norberta N. a spoluobvineného v kauze Dobytkár Petra K. na svojom zasadnutí vo štvrtok (9. 7.)


TASR o tom informovala v pondelok hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) Katarína Kudjáková. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, nevzal v nedeľu (5. 7.) Norberta N. do väzby. Ako informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), jeho návrhu na väzobné stíhanie súd vyhovel iba v prípade Petra K. Sudca rozhodoval približne desať hodín.

Prokurátor žiadal pre oboch mužov väzbu z dôvodu, aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti či ovplyvňovať svedkov na slobode, prípadne inak mariť vyšetrovanie. Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s kauzou Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre za zatiaľ viac ako 10 miliónov eur.

Raketa namierená na americkú ambasádu v Iraku zasiahla neďaleký dom a zranila dieťa
Predstavitelia sa domnievajú, že raketa bola vystrelená z oblasti Ali Al-Saleh Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | Mário Martinka


Prokurátor ÚŠP v prípade Norberta B. podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne NS SR. Ten bude rozhodovať aj o sťažnosti Petra K. proti rozhodnutiu o vzatí do väzby. Norberta B. zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (3. 7.) večer v rámci akcie Dobytkár.

Polícia v piatok informovala, že v rámci tejto akcie na celom území Slovenska NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie voči trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.