Matovičova nedemokracia, neodbornosť a neprofesionalita
06 | 07 | 2020 I Aneta Leitmanová

Systém výberu šéfov okresných úradov je geniálnou ukážkou toho, ako si dokážu (obyčajní) ľudia protirečiť.


Premiér Igor Matovič ľudí vyzval na „verejné lustrácie“ nominantov na šéfov okresných úradov. Verejnosť sa môže k nominantom vyjadriť do 10. júla. Cez internet, na stránke prednostovia.sk. Kto čítate tento komentár na internete (ako inak), máte šťastie. Môžete sa zapojiť do vecí verejných. Kto nie, ostane mimo tejto hry.

Pripomeňme si, že aj veľká časť vládneho programu bola schválená vďaka internetovému hlasovaniu na stránke rozhodni.to, ktorú už preventívne medzi časom zneprístupnili, aby si ľudia nemohli pozrieť ten predvolebný podvod. Zrejme podobné to bude s prednostami, na ktorých ľudia majú ťahať špinu, aby sa OĽaNO vyhlo neskorším problémom so svojimi rozhodnutiami o jednoznačne politických nomináciách na okresné úrady.

Matovič hrá vabank
Kto sa podľa Matoviča nechá kúpiť? Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Arpád Németh


Pondelňajšia tlačová beseda klubu OĽaNO na čele s Matovičom bola pritom priamo geniálnou ukážkou toho, ako si dokážu (obyčajní) ľudia protirečiť. Kým chvíľu hlásali, že chcú odstrániť systém „našich ľudí“, ktorí by sa nemusel „strkať do zadku politickej strane“, rovno zároveň priznali, že všetkých kandidátov vyberali ľudia z OĽaNO.

Aj menej obyčajnému človeku pri tomto systéme výberu napadne, že asi to nebude všetko s kostolným poriadkom, čo ako ho celé Matovičovo hnutie presadzuje. Veď sám predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš uviedol, že spolu s poslancami a členmi hnutia vybrali na tieto posty ľudí, na ktorých sa dá spoľahnúť.

Každopádne ani štbácke praktiky kydania na „predvybratých“ ľudí hanbe OĽaNO za jasne politický výber šéfov okresných úradov nezabránia. Lebo toto nie je ani demokracia,ani odbornosť, ani profesionalita. Ale zasa, kto by to od Matoviča čakal...

Výber prednostov okresných úradov je čistá politizácia a výsmech voličom OĽaNO, tvrdí Pellegrini
Vládne hnutie OĽaNO predstavilo nové politické jatky, potiera všetky svoje slová spred volieb o transparentnosti a odpolitizovaní štátnej správy. Čítať ďalej
06 | 07 | 2020 | TASR