Ryanair po takmer štyroch mesiacoch obnovuje pravidelné linky z Bratislavy
04 | 07 | 2020 I SITA

Veľká Británia na zozname zatiaľ chýba.


Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair po takmer štyroch mesiacoch od zastavenia letov postupne obnovuje pravidelné linky z Bratislavy. Prvé dva lety vypravila v sobotu ráno do bulharského Burgasu pri Čiernom mori a do cyperského letoviska Pafos na pobreží Stredozemného mora.

V pondelok plánuje uskutočniť aj let do severogréckeho Solúna. Najväčší letecký dopravca na bratislavskom letisku začal opäť prevádzku ako druhý v poradí. Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air obnovila lety zo slovenskej metropoly ešte 15. júna zatiaľ na linke do bulharskej Sofie.

Začiatok prevádzky leteckých spojení z Bratislavy do destinácií v ďalších krajinách závisí od oficiálneho povolenia civilnej leteckej dopravy, napríklad, so Španielskom, s Talianskom, Írskom, Francúzskom, Holandskom či Belgickom. Tie sa už tiež dostali na zoznam epidemiologicky menej rizikových štátov, s ktorými môže byť obnovené aj letecké spojenie. Veľká Británia, kam donedávna takisto viedli pravidelné linky z bratislavského letiska, na tomto zozname ešte chýba.

AKTUÁLNE: Zo zoznamu bezpečných krajín vypadli Bulharsko a Čierna Hora (aktualizácia)
Epidemiológovia upravili zoznam krajín, kam je bezpečné cestovať. Čítať ďalej
02 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR