MIMORIADNE: NAKA zadržala Norberta Bödöra
04 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Polícia SR potvrdila, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok večer zadržala podnikateľa Norberta B. Informovala o tom na svojom profile na sociálnej sieti.


"Môžeme potvrdiť, že dnes o 22:45 Národná kriminálna agentúra zadržala N.B. v rámci akcie Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky za zatiaľ viac ako 10 000 000 eur," uviedla Polícia SR.

Denník N predtým informoval, že nitriansky podnikateľ Norbert B. sa v piatok neskoro večer dostavil na policajné prezídium. Polícia ho obvinila pre úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Ak by neprišiel, bol by naňho vydaný zatykač.

Podľa denníka N Norberta B. kontaktoval ešte vo štvrtok vyšetrovateľ kauzy Dobytkár, pretože ho chceli vo veci vypočuť a odovzdať mu obvinenie. Norbert B., ktorý bol s rodinou v Chorvátsku, vyšetrovateľovi povedal, že príde v piatok.

Polícia SR v piatok informovala, že v rámci akcie Dobytkár na celom území Slovenskej republiky NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti

O väzbe Mišenku bude pravdepodobne rozhodovať viedenský súd cez víkend
Vladimír Mišenka sa nachádza v cele policajného zaistenia viedenského justičného paláca a o jeho umiestnení do vyšetrovacej väzby bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodovať Krajinský súd vo Viedni počas víkendu. Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | SITA