NAKA znovu zasahuje v rámci akcie Dobytkár (aktualizácia)
03 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) znovu zasahuje v rámci akcie Dobytkár a pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Informuje o tom Polícia SR na profile na sociálnej sieti.


V rámci akcie Dobytkár na celom území Slovenskej republiky vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tejto chvíli bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedla polícia.

Aktualizované 3.7. o10.10. hod.:

Ako napísal server Aktuality.sk, podľa ich zdroja vzniesol vyšetrovateľ obvinenie trom fyzickým a dvom právnickým osobám - medzi nimi má byť aj Norbert Bödör. Ďalší dvaja obvinení majú iniciály Ľ. P. a P. K., pričom podľa Denníka N by jednou z osôb mal byť známy bratislavský podnikateľ Peter Kuba.

Podľa zistení Aktualít zasahovali policajti aj v sídle nitrianskej SBS Bonul, ktorá patrí Miroslavovi Bödörovi, ktorý je spájaný so stranou Smer. "Prišli so žiadosťou na vydanie veci - konkrétne dokumentov, ktoré by mali súvisieť s kauzou Dobytkár," napísal server.

Ešte začiatkom mája polícia informovala, že v kauze Dobytkár eviduje už spolu 19 obvinených fyzických osôb a päť obvinených právnických osôb. Všetky osoby sú obvinené z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, pričom väzobne je stíhaných šesť osôb.

Zadokumentovaná výška úplatkov má podľa polície približnú hodnotu 10 miliónov eur. V rámci vyšetrovania tejto kauzy policajti obvinili napríklad bývalého šéfa PPA Juraja K. alebo finančníka Martina K.

 

Viliama Mišenku, odsúdeného na 23 rokov za vraždu, zatkli v Rakúsku
Odsúdeného Viliama Mišenku zatkli vo štvrtok v Rakúsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Na úteku bol od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako... Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR