Údajný sýkorovec František B. má uzavrieť dohodu o vine a treste za účasť v zločineckej skupine
30 | 06 | 2020 I SITA

Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 14. júla verejné zasadnutie, na ktorom má schvaľovať návrh dohody o vine a treste s dvojicou obvinenou zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Jedným z obvinených je František B. ktorý je dlhodobo označovaný za prominentného predstaviteľa skupiny sýkorovcov.


František B. ktorý vlastnil napríklad súkromnú bezpečnostnú službu bol v minulosti viackrát odsúdený za rôznu trestnú činnosť. V roku 2015 uzavrel na Špecializovanom trestnom súde dohodu o vine a treste vo veci drogovej trestnej činnosti.

Neskôr ho Okresný súd Bratislava III uznal za vinného pre skutok hrubého nátlaku a ďalšiu dohodu o vine a treste uzavrel na Okresnom súde Bratislava II v prípade výbuchu auta príslušníka skupiny piťovcov. Za spomenutú trestnú činnosť si František B. odpykával sedemročný trest vo väzení, vo februári tohto roku ho však podmienečne prepustili.

Skupina sýkorovcov pôsobila v Bratislave a okolí, pričom sa živili vydieraním, výpalným, vraždami a inou kriminálnou činnosťou. Po vražde zakladateľa Miroslava Sýkoru vo februári 1997 stál na čele Róbert Lališ zvaný Kýbel. Ten si momentálne vo väzení odpykáva doživotný trest.

Ombudsmanka robí prieskum zameraný na envirozáťaže, chce navrhnúť opatrenia
Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová realizuje prieskum, ktorý je zameraný na staré environmentálne záťaže. Na základe svojich zistení navrhne opatrenia na zlepšenie situácie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Kancelárie verejného ochrancu práv... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | SITA