Nie je voda ako voda
30 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Najprospešnejšia pre zdravie je podľa ruského experta voda z artézskych studní. Uviedol portál Wi-fi.ru.


Akákoľvek pitná voda môže uhasiť smäd. Ale nie každá je aj rovnako prospešná. Autor kníh o liečivých minerálnych vodách a ich použití Alexander Nazarov vysvetľuje, ako sa pri výbere vody správne rozhodnúť.


Ak chcete z vody skutočne čerpať silu a užitočné prvky a nielen ňou iba uhasiť smäd, treba vyberať ozaj premyslene. Pri nákupe balenej vody je nutné venovať pozornosť tomu, z akého zdroja pochádza. „Pre maximálny úžitok stojí za to kupovať vodu z artézkych studní. Taká má vhodné zloženie pôvodných prírodných prvkov. A nie vodu z pozemných zdrojov, ktorá môže obsahovať rôzne nežiadané škodlivé zložky,“ zdôraznil Nazarov.


Vedci v Číne objavili nový druh prasacej chrípky, ktorý môže spôsobiť pandémiu
Vedci v Číne objavili nový druh prasacej chrípky, ktorý je schopný spôsobiť pandémiu u ľudí. Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v pondelok v americkom vedeckom časopise Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), píše agentúra... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

„Všetko je napísané na obale stolovej vody. Naozaj je nutné ísť do obchodu pomaly s lupou a študovať zloženie vody. Ak bola upravená alebo očistená, potom je takáto voda už mŕtva. Už do nej boli pridané makro a mikro prvky. Ale nič nemôže nahradiť to, čo do živej vody vložila matka Zem. Nemožno do vody namiešať lyžičkou to, čo v sebe zhromažďovala stovky rokov,“ uviedol expert.


Nazarov upozornil, že existuje aj skutočne liečivá voda. Takú treba piť nie na uhasenie smädu, ale podľa seriózneho postupu predpísaného lekárom.


„Voda je pre človeka najcennejším produktom. Najdôležitejšou vecou pre zdravie je vypiť správnu vodu v správny čas. Minerálna liečivá voda sa má piť 15 minút pred jedlom. Štandardná stolová voda sa má piť 30 minút pred jedlom a dve a až tri hodiny po jedle. Potom môžete žiť ako ja bez akýchkoľvek chorôb a liekov viac ako 16 rokov,“ uviedol autor kníh o vode.


Manuál letnej kúpacej sezóny: Ako nechytiť koronavírus na kúpalisku
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zverejňuje zásady zdravotne bezpečného kúpania sa pre verejnosť a hygienické podmienky pre prevádzky kúpalísk. Čítať ďalej
21 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR