Na aké pláže môžete vyraziť na Slovensku?
30 | 06 | 2020 I Natália Sollárová

Prírodné jazerá i mestské pláže. Skvelé miesta na letný oddych, šport a kúpanie, niektoré dokonca lemované pieskom, máme aj na Slovensku. Viete, kam sa za nimi vybrať? Tipy priniesol portál startitup.sk.


Koronavírus zmenil cestovné plány mnohým Slovákom. Miesto tradičného kúpania v mori sa rozhodli zostať na domácej pôde a podporiť naše rekreačné rezorty. Ak si chcete atmosféru pravej prímorskej dovolenky  pripomenúť aspoň nohami zabárajúcimi sa do piesku, tu sú miesta, kam môžete vyraziť.
Gazárka

Pocit francúzskeho pobrežia môžete nadobudnúť na tejto krásnej slovenskej pláži. Kombinácia borovicových lesov a piesku vás určite nesklame. Pláž, ktorá bola populárna už v 60. rokoch minulého storočia sa nachádza blízko Trnavy, v juhozápadnej časti mestečka Šaštín-Stráže.

Ako ďalej píše portál startitup.sk, voda je tu čistá a priezračná. V okolí je viacero atrakcií a prírodných krás. Dá sa tu stanovať alebo prenajať si chatku. Jazerá okrem toho ponúkajú aj možnosť rybolovu. Gazárka je tiež výborným východiskovým bodom pre turistiku a cykloturistiku.

Týždňová dovolenka na Slovensku vyjde rodinu v priemere 1 300 eur
Tohtoročná dovolenka na Slovensku bude stáť priemernú štvorčlennú rodinu s dvoma deťmi zhruba 1300 eur. Vyplýva to z prepočtov Slovenskej sporiteľne na základe priemerných cien uvádzaných Štatistickým úradom SR. Najväčšie náklady sú na ubytovanie,... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA

More v Komoči

Miestni ho volajú Komočské more a počas horúceho leta to tu tak na prvý pohľad aj vyzerá. Piesok, dlhá pláž, len voda je sladká. Rozprestierajúce sa na niekoľkých hektároch ponúka aj príjemný chládok stromov. Oáza Camp Komoča sa nachádza v blízkosti Nových Zámkov a na svoje si tu môžu prísť milovníci vodných športov, vrátane potápania, rybári, ale tiež návštevníci obľubujúci prechádzky v prírode.
Pláž v meste

Zaujímavou relax zónou plážového charakteru je Beach Club Košice v areáli krytej plavárne. Ponúka bazén, detské ihrisko, dobré jedlo a najmä mestskú pláž. Súčasťou je priestor na volejbal či hru petang. Hlavnou cieľovou skupinou sú rodiny s deťmi. Vstup do areálu je voľný. Zaujímavé možnosti na kultúrne vyžitie ponúka i samotné mesto Košice.

Aké pravidlá čakajú dovolenkárov a kde treba nosiť rúško? Na toto sa pripravte pred cestou
Zdroj: webnoviny.sk Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | SITA

Veľká Domaša

Zelená perla východného Slovenska siaha cez dva okresy a už niekoľko rokov je obľúbenou dovolenkou destináciou. S veľkou chuťou sa sem chodili kúpať už naši rodičia a hovorí sa, že kto nebol na Domaši, nezažil poriadne slovenské dovolenkárčenie, prináša ďalší tip portál startitup.sk.

Voda má približne 23 stupňov s plynulým prístupom, okrem kúpania však ponúka množstvo ďalších podujatí a rušný nočný život. Na Domaši si, vraj, ani nevšimneš, či si v Grécku či na Slovensku. Jednou z najkrajších častí vodného diela je Tíšava.
Tyršák, nová pláž v Bratislave

Novou mestskou plážou na Petržalskej strane je Tyršák. Ide o priestranstvo s výhľadom na Dunaj a Staré mesto, ktoré ponúka viacúčelové športové ihrisko na plážový volejbal, tenis či futbal. Lákadlom môže byť až 650 ton bieleho piesku, unikátna nadrozmerná hojdačka i slovenské nanuky. Pláž na Tyršovom nábreží otvorila svoje brány len niečo po polovici júna. Nechýba ani koncertná zóna a priestor pre deti. Vstup je bezplatný.

Slováci si môžu kúpiť lístky na vlak do Chorvátska za pár eur
Od 30. júna do 26. septembra 2020 budú premávať vlaky Regiojetu smerom z Prahy a Bratislavy do chorvátskej Rijeky a slovinskej Ľubľany. Vlaky budú vypravené minimálne trikrát týždenne za historicky najnižšie ceny. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok

Šútovské jazero

Vyhľadávaná „divoká“ oblasť kúsok od Martina. Pre miesto nabité tak trochu westernovou atmosférou je typický tyrkysový odtieň jazera. Hoci sa nachádza na skok od hlavného ťahu do Ružomberka, pre očami okoloidúcich je skryté. Voda je vzhľadom na polohu aj v letných mesiacoch chladnejšia, ale zato osviežujúca. Ak sa sem vyberiete, môžete si urobiť výlet aj na neďaleký Šútovský vodopád.
Teplý vrch

Najteplejšiu vodnú plochu na Slovensku nájdete neďaleko Rimavskej Soboty, na rieke Blh. Na výber je piesková, kamienková i trávnatá pláž. Vodná nádrž Teplý vrch ponúka možnosť člnkovania, vodnej cyklistiky, windsurfingu i rybárčenia. V blízkosti je i nenáročný náučný chodník, z ktorého môžete pozorovať tu hniezdiace vodné vtáctvo.

Prvé zážitky z dovolenky pri mori po korone
Chorvátsko je zatiaľ vyľudnené, hoci sezóna sa už začala. Cesta je bez problémov, opatrenia minimálne a návštevníci si užívajú pohodu i nezvyčajný dostatok priestoru. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Natália Sollárová