Nová Pellegriniho strana sa bude volať Hlas-Sociálna demokracia (aktualizácia)
29 | 06 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Politická strana Petra Pellegriniho bude mať názov Hlas-Sociálna demokracia.


Prípravný výbor strany už oznámil zber podpisov potrebných na jej registráciu Ministerstvu vnútra (MV) SR.

Aktualizácia 29.6. o 11.50 hod.:

„Chceme byť hlasom tvrdej, aj veľmi korektnej opozície,“ vyhlásil Peter Pellegrini. Podľa neho má novovznikajúci subjekt masívnu odozvu z regiónov a ľudia sa hlásia tak do štruktúr strany, ako aj na zber podpisov potrebných pre zaregistrovanie strany.

Strana má byť hlasom práve ľudí z regiónov, ale aj sociálne slabých, rodín a seniorov. Stranu budú spočiatku financovať poslanci NR SR, ktorí budú jej členmi, z vlastného, povedal podpredseda parlamentu.

Pellegrini ďalej uviedol, že plánujú rokovať o spolupráci aj s ďalšími politickými subjektmi a to napríklad so stranou Dobrá voľba Tomáša Druckera.

Saková vyčíta Mikulcovi postoj k Lučanskému, ocenila prácu šéfa PZ
Milan Lučanský je muž na pravom mieste, myslí si to poslankyňa Národnej rady (NR) SR a bývalá ministerka vnútra Denisa Saková. Je podľa nej šikovným a spoľahlivým policajným prezidentom. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | TASR


Aktualizácia 29.6. o 12.34 hod.:

"Strana, ktorú vám dnes predstavujeme, musí byť strana, v ktorej sa snúbi skúsenosť, odbornosť a profesionalita," skonštatoval Pellegrini s tým, že sa musí skĺbiť aj s mladíckou energiou. Zdôraznil, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby sociálna demokracia opäť mala koaličný potenciál. V súvislosti so vznikom novej strany hovorí o medzníku v budovaní sociálnej demokracie.

Pellegrini na tlačovej konferencii predstavil aj ďalších 15 mladých tvárí, ktoré budú súčasťou jeho strany. "Títo mladí ľudia, ktorí dnes rozširujú naše rady, pochádzajú z celého Slovenska," poznamenal. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 vyzbieraných podpisov. Strana ich musí odovzdať ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje.

Na tlačovej konferencii predstavil aj tmavočervené logo strany, ktoré má znamenať moderné stvárnenie hlasu komunikácie.

Pellegriniho strana by získala vyše 19 percent hlasov
Nová strana Petra Pellegriniho by získala takmer rovnaký počet hlasov, ako OĽaNO. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Peter Haluza